Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 18 octombrie 2022

FOTBAL / CE U21 2023: Echipa României va juca în Grupa B cu Spania, Croaţia şi Ucraina

Echipa sub 21 de ani (U21) a României va evolua în Grupa B la turneul final al Campionatului European care se va desfășura anul viitor, în țara noastră și Georgia. Tricolorii vor avea ca adversare Ucraina, Croaţia şi Spania. Tragerea la sorţi a grupelor s-a desfășurat astăzi (marţi, 18 octombrie), la Ateneul Român. Turneul final se va desfășura în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023.

Tragerea la sorţi a fost efectută de Ianis Hagi, care a extras numele echipelor, şi de georgianul Alexander Iaşvili, care a stabilit locurile în grupe.

Iată componența grupelor:

Grupa A (Tbilisi): Georgia, Portugalia, Belgia, Olanda

Grupa B (Bucureşti): România, Spania, Ucraina, Croaţia

Grupa C (Batumi, Kutaisi): Cehia, Anglia, Germania, Israel

Grupa D (Cluj): Norvegia, Elveţia, Franţa, Italia

Meciurile din ţara noastră vor avea loc pe stadioanele Steaua şi Rapid-Giuleşti din Bucureşti, Grupa B, respectiv pe Cluj Arena şi „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj, Grupa D. România va găzdui şi două meciuri din sferturile de finală (Rapid-Giuleşti şi Cluj Arena), respectiv o semifinală (Steaua). În total, în România se vor disputa 15 meciuri. Meciurile din celelalte două grupe vor fi găzduite de Georgia, la Tbilisi (A), respectiv Batumi şi Kutaisi (C). Două sferturi de finală vor avea loc la Tbilisi şi Kutaisi, iar o semifinală şi finala se vor desfășura la Batumi.

România şi Georgia s-au calificat automat la turneul final. România va găzdui meciul de deschidere, iar Georgia va găzdui finala.

România este prima ţară care va fi gazdă pentru a doua oară a turneului final, în București desfășurându-se ediţia din 1998.

Turneul final se va desfășura în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023.

Primele trei clasate la turneul final se vor califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Europei îi sunt rezervate doar trei poziţii pentru că Franţa, ţară gazdă a JO, e calificată deja, din oficiu. În cazul în care Franţa se va afla pe podiumul CE U21 2023, la JO va merge echipa de pe locul 4.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...