Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 18 octombrie 2022

FOTBAL / CE U21 2022: Tragerea la sorţi a grupelor turneului final se desfășoară la Ateneul Român

Ateneul Român din Bucureşti va găzdui, astăzi (marți, 18 octombrie), de la ora 19.00, tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European sub 21 de ani (Under 21), la care naţionala noastră e calificată din postura de reprezentantă a ţării gazdă. Operațiunea va fi transmisă în direct pe TVR. Echipa U21 a României se va afla în urna a doua valorică.

Turneul final, la care vor participa 16 echipe, va fi organizat în România și Georgia. Stadioanele din România care vor găzdui meciuri sunt Steaua şi Giuleşti, din Bucureşti, şi “Dr. Ctin. Rădulescu” şi Cluj Arena, din Cluj-Napoca. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar finala în Georgia. Acesta se va desfăşura în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023. 

Iată componența urnelor:  

Urna 1: Spania, Portugalia, Germania, Franţa

Urna 2: Ţările de Jos, Anglia, Italia, România (poziţia B1)

Urna 3: Croaţia, Elveţia, Belgia, Cehia

Urna 4: Ucraina, Norvegia, Israel, Georgia (poziţia A1)

Cele 16 echipe naţionale vor fi împărţite în 4 grupe. Primele două clasate se vor califica mai departe în faza sferturilor de finală.

Ediţia din 2023 va stabili şi echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Fiind gazdă, Franţa este deja calificată. Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franţei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...