Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 11 octombrie 2022

ATLETISM: Dinamovista Stella Rutto a ocupat locul 4 la semimaratonul de la Lisabona

La finalul unui an cu foarte multe curse și cu recorduri personale pe 3.000m, 5.000m și 10 km, Stella Rutto a ocupat locul 4 la Semimaratonul Luso desfășurat la Lisabona. Legitimată la CS Dinamo, atleta a terminat cursa într-o oră, 11 minute și 46 de secunde. Recordul mondial al probei este deținut de etiopianca Letesenbet Gidey, care, în octombrie 2021, a terminat la Valencia în 1h 02:52.

Stella Rutto a căpătat cetățenia română în 2021. Despre performanțele sportivei, antrenorul Carol Santa a declarat: „A fost un an de uzură pentru Stella, cu multe curse, în care sportiva a acumulat experiență și a reușit progrese remarcabile, inclusiv 3 recorduri personale. La Lisabona traseul e destul de dificil, a fost și extrem de cald, toți timpii primelor clasate au fost cu 3-4 minute sub recordul lor personal. Una peste alta, e un sezon reușit pentru Stella și sunt foarte încrezător în evoluția ei viitoare. Acum că suntem la Dinamo și avem în sfârșit liniște și suport, am convingerea că anul viitor va fi și mai bun. Stella e tânără, dar dacă avem răbdare și înțelepciune, vor urma performanțe excepționale”.

În 25 septembrie, Stella Rutto, a ameliorat cu peste 20 de secunde recordul personal în proba de 10.000, în cadrul singurei competiții World Athletics Elite Label din România - Brașov Running Festival 10K! Atunci, ea s-a clasat pe locul 7, câștigătoarea Sheila Chepkirui (Kenya) ratând de puțin stabilirea unui record mondial. Eleva antrenorului Carol Șanta a fost prima româncă în clasamentul cursei și a fost la doar două secunde de recordul național deținut de Constantina Diță (31:59,9).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...