Nemulțumiți de câțiva ani de rezultatele echipei lor, suporterii au reacționat și după implicarea în proiectul Super Ligii Europene. Cei mai duri dintre fani au rupt cordonul de poliție și au pătruns pe „Old Trafford”, ajungând pe gazon, dar şi la vestiare. Un protest a avut loc şi în fața hotelului în care au fost cazaţi jucătorii echipei Manchester United. Cum echipele și arbitri n-au putut să se deplaseze la arenă s-a decis amânarea startului meciului.
Protestele fanilor lui Manchester United au început chiar în anul 2005, când familia Glazer a cumpărat clubul. Atunci, un grup a înființat o altă formație, „Adevărata Manchester United”, și au înscris-o în prima divizie zonală. Un alt protest s-a desfășurat în ianuarie 2020, când un grup de 20 de fani i-au vandalizat proprietatea lui Ed Woodward, omul din conducerea clubului considerat vinovat pentru parcursul dezastruos din ultimii ani. Aceștia au aruncat cu torțe și fumigene, iar pe gard a fost scris mesajul, „Vei muri, vei muri”.
Fanii care au pătruns pe stadion, astăzi, au purtat fulare galben-verzi. Aceste culori au fost adoptat la înființarea echipei, în 1876, când se numea Newton Heath.
Protestele au loc în contextul în care Manchester United a făcut parte din proiectul Superligii europene şi Joel Glazer era chiar vicepreşedinte al ligii. În urmăcu câteva zile, „Daily Mirror” a anunțat că frații Joel și Avram Glazer, proprietarii americani ai lui Manchester United, sunt dispuși să vândă clubul pentru 4 miliarde de lire sterline (circa 4,6 miliarde de euro). Iar reacția lor a survenit după ce unii suporteri au cerut ca americanii să părăsească gruparea. Și aceasta deși Joel Glazer și-a exprimat scuzele față de fani pentru implicarea în ESL. E de spus că familia Glazer a cumpărat pe Manchester United în 2005, pentru 790 milioane de lire sterline (circa 1,1 miliarde de euro la acea vreme).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu