Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 15 august 2021

SĂRITURI ÎN APĂ: Români, la vârf. Constantin Popovici și Cătălin Preda au ocupat primele două locuri în concursul de sărituri în apă de la Oslo

Organizată în vecinătatea Operei din capitala Norvegiei, întrecerea a trezit un interes deosebit în rândul localnicilor. Și aceasta în ciuda restricțiilor impuse în țara scandinavă din cauza pandemiei de COVID-19.

Concursul i-a avut în prim plan, din nou, pe cei doi sportivi legitimați la CSA Steaua, care, comparativ cu concursul de la Saint-Raphael, din iunie, au făcut schimb de locuri pe podium. Al treilea a terminat, ca și atunci, francezul Gary Hunt.  

Desfășurat la platforma de 27 de metri, concursul a fost câștigat de Constantin Popovici (32 de ani), care a dovedit că se află într-o formă bună și că accidentarea suferită în 2019 (și-a rupt piciorul) a rămas în urmă. ”Sunt mulțumit că am câștigat această dispută cu Cătălin și Gary”, a declarat Popovici pentru site-ul oficial. Acesta a fost urmat în clasament de Cătălin Preda (30 de ani), care a izbutit să treacă peste startul mai greoi din prima manșă a întrecerii. ”Sunt mulțumit de ceea ce am reușit. Mai ales că am recuperat în a doua manșă a întrecerii”, a spus cel care a triumfat la etapa din Hexagon, în iunie. 

Concurenții au avut de înfruntat, îndeosebi în manșa de vineri, și un vânt destul de puternic. „Condițiile nu au fost ideale”, a declarat Gary Hunt (37 de ani). ”A fost mult vânt și soarele s-a ascuns, adeseori, în spatele norilor. Platforma a fost atât de lungă și s-a mișcat puțin, dar suntem profesioniști și știm ce facem”. 

Inițial, întrecerea de la Oslo figura drept a doua etapă din circuitul mondial Red Bull Cliff Diving. Cum restricțiile impuse pe timp de pandemie s-au înăsprit în Norvegia, implicit cele de călătorie în această țară, unii competitori nu au putut să ajungă. Astfel încât întrecerea a avut, în cele din urmă, doar un caracter demonstrativ. 

Următoarea etapă este programată în 28 august, la Mostar, în Bosnia și Herțegovina.

Foto: Romina Amato/Red Bull Content Pool

Clasament concurs Oslo

1. Constantin Popovici (România) 406,00p

2. Cătălin Preda (România) 403,70p

3. Gary Hunt (Franța) 376,55p

4. Carlos Gimeno (Spania) 339,20p

5. Michal Navratil (Cehia) 297,05p

6. Matthias Appenzeller (Elveția) 296,50p

7. Alain Kohl (Luxemburg) 266,60p

8. Manuel Halbisch (Germania) 247,45p

9. Jean-David Duval (Elveția) 203,90p

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...