Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 14 iunie 2021

FOTBAL / EURO 2020: Gol de antologie. Cehul Patrik Schick a marcat cu un lob de la aproape 50 de metri în poarta Scoției

Disputată la Glasgow, pe Hampden Park, aseară, partida Cehia – Scoția a fost extrem de spectaculoasă. Eroul disputei a fost Patrik Schick (25 de ani), atacantul lui Bayer Leverkusen.

Cehul a înscris două goluri. Iar dacă primul a fost cu capul, celălalt poate fi declarat cel mai frumos de la această ediție a Campionatului European. Aflat la centrul terenului, în propria jumătate, Schick a avansat câțiva metri cu mingea la picior. Apoi, văzând că Marshall este mult ieșit din poartă, a trimis un lob de la circa 50 de metri. Balonul a plutit prin aer și a pătruns în plasă sub privirile portarului scoțian, care nu a mai putut interveni deși a alergat spre buturi... Golul a fost înscris la câteva minute după ce Hendry trimisese mingea în transversala porții Cehiei. Pentru Schick, acesta a fost al 12-lea gol înscris în 25 de meciuri pentru prima reprezentativă. 

Atacantul ceh a intrat astfel în clubul select al fotbaliștilor care au izbutit astfel de goluri. Din acesta face parte și Gică Hagi. Titular la Real Madrid, internaționalul român a înscris un gol de la centrul terenului în partida cu Osasuna din ediția 1990/1991 a primei ligi din Spania (La Liga). Reușita sa de atunci a fost desemnată, în 2013, drept cea mai spectaculoasă execuție de la mare distanță de către cititorii cotidianului spaniol Marca. Hagi a strâns atunci peste 6.500 de voturi. 

Scoția – Cehia 0-2

A marcat: Schick (min. 42, 52)

Scoția: Marshall - Hanley, Cooper, Hendry (McGregor, 67) - O'Donnell (Forrest, 79), Armstrong (Fraser, 67), McGinn, McTominay, Robertson (cpt.) - Christie (Adams, 46), Dykes (Nisbet, 79)

Selecționer: Steve Clarke

Cehia: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Boril - Soucek, Kral (Holes, 67) - Masopust (Vydra, 72), Darida (cpt. / Sevcik, 87), Jankto (Hlozek, 72) - P. Schick (Krmencik, 87)

Selecționer: Jaroslav Silhavy

Arbitru: Daniel Siebert (Germania)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...