Naționala feminină de handbal a ocupat locul 12 la CE, cel mai slab din istoria participărilor sale la această competiție.Rezultatele, dar mai ales jocul slab au stârnit supărare atât în rândul jucătoarelor, cât și al fanilor.
Iată câteva concluzii după participarea Euro 2020:
1. Nu s-au disputat meciuri de pregătire. Naționala nu s-a putut antrena corespunzător din cauza pandemiei. Timp de aproape un an, aceasta n-a disputat niciun meci! Mai mult decât atât, și Liga Națională a început târziu, în toamnă.
2. Pintea și Moisă n-au putut evolua. Cele două jucătoare de la CSM București au fost depistate pozitiv la COVID-19, fiind scoase din lot. De asemenea, Denisa Dedu a lipsit de la meciul cu Germania, rezultatul negativ al testului său nesosind la timp.
3. Neagu a fost la jumătate din potențial. Revenită după o accidentare, dar și după ce a fost infectată cu noul coronavirus, căpitanul naționalei a declarat încă de la plecare că nu se află în cea mai bună formă a sa. Cu gândul la calificările olimpice din martie viitor, ea nu a forțat. "Sunt foarte obosită, mă simt destul de rău fizic. În ultimele 3-4 meciuri am avut mari dureri la genunchi, am tot tras de mine. Sper să mă refac. Personal sunt foarte dezamăgită de acest rezultat”, a spus Neagu, ieri.
4. Întinerirea echipei a fost întârziată. Naționala nu dispune de rezerve de nivelul titularelor și fiindcă nu s-a format un grup lărgit capabil să facă față unor competiții majore. La această ediție, s-a evidențiat pivotul Lorena Ostase (23 de ani), în absența Crinei Pintea. De asemenea, evoluții satisfăcătoare au avut Cristina Laslo (23) și Anca Polocoșer (23), în timp ce Iulia Dumanska (23) s-a remarcat în poartă alături de Denisa Dedu (26) și Ana Măzăreanu (27). În plus, s-a produs și debutul Andreei Popa (20).
5. Nu știm să jucăm cu extremele. O problemă veche a naționalei, care nu se poate rezolva de pe o zi pe alta. S-a observat, de altfel, că și atunci când sunt puse în situația de a finaliza jucătoarele de pe acest post nu se simt în largul lor, ratând exasperant de mult în comparație cu adversarele lor.
6. Circulația mingii este extrem de lentă. Jocul în atac al naționalei noastre a fost previzibil. Adversarele au blocat-o pe Neagu și au închis culoarele profitând de pasele lente ale tricolorelor... Acest ritm de melc a dus și la intercepții, cea mai uluitoare producându-se în meciul cu Olanda la o repunere a portarului Măzăreanu, din terenul nostru, când adversarele se retrăgeau în apărare!?
7. Banca tehnică n-a avut reacție. Antrenorul Bogdan Burcea n-a găsit soluții pentru a-și trezi din apatie elevele. Mai mult decât atât, s-a comis și o eroare la o schimbare, sancționată cu eliminare... Iar într-un alt moment echipa României a evoluat în cinci jucătoare deși se dictase doar o eliminare împotriva ei!?!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu