Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 4 februarie 2021

OLIMPISM: Preşedintele Comitetului de Organizare a JO Tokyo a spus că „femeile vorbesc prea mult” la întruniri

Fost premier al Japoniei, actualmente preşedinte al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori (83 de ani) a spus că este necesară reglementarea timpului de vorbire al femeilor la diverse întruniri... "Altfel nu vom putea termina niciodată”, a comentat acesta la o întâlnire la care a avut acces și presa.

Potrivit cotidianului „Asahi”, în timpul unei şedinţe executive a Comitetului Olimpic Japonez care a avut loc online, Yoshiro Mori a avut o reacție care a stârnit mai apoi numeroase comentarii. "În consiliile de administrație cu multe femei, şedinţele durează atât de mult timp”, a spus râzând Mori. "Femeile au un puternic simţ al competiţiei. Dacă o femeie ridică mâna pentru a interveni în discuție, probabil că altele se gândesc că trebuie să spună şi ele ceva. De aceea toată lumea vorbeşte".

Premier al Japoniei între 5 aprilie 2000 și 26 aprilie 2001, fost ministru al construcțiilor, dar și al comerțului internațional și al industriei, Mori a răspuns astfel la o întrebare prin care i s-a cerut să comenteze planul comitetului olimpic de a creşte numărul membrilor femei din consiliul de administraţie la peste 40% din total. "Trebuie reglementat într-o oarecare măsură timpul de vorbire. Altfel nu vom putea termina niciodată”, a spus Mori.

Purtător de cuvânt al Comitetului de Organizare a JO de la Tokyo, Masa Takaya a declarat că nu are niciun comentariu cu privire la remarcile lui Mori despre femei. Pe de altă parte, pe reţelele de socializare alţii şi-au exprimat uimirea nu doar în legătură cu comentariile sale, ci şi cu faptul că nimeni de la întrunire nu a obiectat. "Aceasta nu este altceva decât discriminare împotriva femeilor”, a scris cineva pe Twitter. „Ar trebui să demisioneze imediat. Dar problema este că nimeni nu l-a oprit. Cea mai mare ştire este că a spus acest lucru la şedinţa oficială a Comitetului de Organizare, unde au participat şi reporteri, şi că nimeni nu a oprit discriminarea". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...