Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 21 februarie 2022

POLO / CE 2022 (PRELIMINARII): Echipa feminină a României merge în premieră la turneul final!

Reprezentativa feminină de polo senioare va participa la turneul final al Campionatului European 2022 deși se bazează doar pe trei echipe de senioare! Cu un buget de 3,9 milioane de lei pe anul acesta, al 5-lea printre cele ale sporturilor de echipă, Federația Română de Polo (FRP) a izbutit să califice ambele reprezentative la principala competiție continentală la nivelul seniorilor.

Iar dacă pentru naționala masculină această participare nu este deloc surprinzătoare, în cazul aceleia feminine este vorba despre o premieră, fapt remarcat și de Federația Europeană de Polo (LEN). Evoluând în bazinul din Complexul Sportiv Steaua, elevele lui Bertini Nenciu și Ionuț Cismaru au ocupat locul 2 în Grupa A preliminară, impunându-se în fața Irlandei (15-4), Slovaciei (9-8) și Ucrainei (17-9), pierzând în ultima zi finala cu Germania (4-11). ”Bine că am închis calificarea. De pe marginea bazinului e mult mai greu decât din apă”, ne-a mărturisit Alexandru Matei, președintele FRP.

Această performanță este cu atât mai importantă cu cât la ultima ediție de campionat, la senioare, în 2021, au participat doar trei echipe, toate din București... De altfel, lotul participant la aceste preliminarii a avut în componență șapte jucătoare de la Steaua (Ana Şerbănescu, Krisztina Szeghalmi, Briana Mihăilă, Diana Togănel, Xenia Bonca, Iulia Nonea, Andreea Bobeanu), cinci de la Dinamo (Chelsea Gandrabura, Ecaterina Silişteanu, Bianca Dumitru, Alexia Matei, Teresa Iliescu), două de la Rapid (Johanna Toth, Alina Olteanu), plus basarabeanca naturalizată Demi Cărpătoarea, care joacă la Utrecht, și Szilagyi Szabina, legitimată la Eger, în Ungaria. 

Naționala noastră va evolua la CE din Croația, la sfârșitul lunii august, în compania următoarelor selecționate: Spania, Rusia, Ungaria, Țările de Jos, Italia, Croația, Germania, Grecia, Serbia și primele două clasate din Grupa C preliminară (Franța, Israel, Malta, Portugalia), care se va desfășura între 4 și 6 martie.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...