Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 25 februarie 2022

FOTBAL / LIGA CAMPIONILOR: Finala a fost mutată din Rusia la Paris

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Fotbal Asociație (UEFA) a decis, astăzi (vineri, 25 februarie), ca finala din acest an a Ligii Campionilor, care ar fi trebuit să se dispute la Sankt Petersburg, să aibă loc în Franţa, pe Stade de France, în 28 mai. Decizia a fost luată în contextul în care Rusia a invadat Ucraina.

Într-un comunicat postat pe pe site-ul UEFA se arată: “UEFA îi mulţumeşte preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, pentru susţinerea personală şi implicarea pentru ca meciul cel mai prestigios din Europa la nivel de echipe de club să fie mutat în Franţa într-o perioadă de criză fără precedent”. 

UEFA a mai decis că echipele de club din Ucraina şi din Rusia şi naţionalele care evoluează în competiţiile UEFA vor disputa partidele de acasă pe teren neutru, până la noi ordine.

Federaţia Ucraineană de Fotbal (UAF) anunţa, joi, că va solicita UEFA şi FIFA excluderea echipelor din Rusia din competiţiile aflate sub egida celor două foruri, precum şi mutarea finalei Ligii Campionilor din acest an şi a Supercupei Europei din 2023, programate să aibă loc pe teritoriul Rusiei.

Având în vedere agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, Comitetul Executiv al UAF a decis:

- să trimită la FIFA şi UEFA solicitările de interzicere a participării echipelor naţionale şi echipelor de club din Rusia la competiţiile internaţionale sub auspiciile FIFA şi UEFA.

- să trimită o solicitare la UEFA cu privire la decizia de a schimba cât mai curând posibil oraşul şi ţara de disputare a finalei Ligii Campionilor, sezonul 2021/2022, şi a Supercupei Europei 2023”, se arăta pe site-ul oficial al federaţiei.

Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) a notat, într-un mesaj postat pe site-ul oficial, că va continua să monitorizeze situaţia din Ucraina în ceea ce priveşte partea sportivă şi va anunţa decizii cu privire la play-off-ul pentru CM. “FIFA condamnă folosirea forţei de către Rusia în Ucraina şi orice tip de violenţă în scopul soluţionării conflictelor. Violenţa nu este niciodată o soluţie şi FIFA face un apel pentru restabilirea păcii prin dialog constructiv”. De asemenea, FIFA îşi exprimă solidaritatea cu oamenii afectaţi de acest conflict.

În ceea ce priveşte chestiunile legate de fotbal din Ucraina şi Rusia, FIFA va continua să monitorizeze situaţia şi noi informaţii cu privire la play-off-ul pentru Cupa Mondială din Qatar vor fi comunicate în timp util”, a precizat forul mondial.

Federaţiile de fotbal din Polonia, Suedia şi Cehia au emis, joi, un comunicat prin care anunţă că nu vor ca meciurile din Play-Off-ul pentru Campionatul Mondial din Qatar să se dispute pe teritoriul Rusiei. Forurile şi-au exprimat poziţia fermă cu privire la faptul că meciurile de calificare din 24 şi 29 martie nu trebuie să aibă loc în Rusia, având în vedere situaţia actuală legată de Ucraina.

Rusia, Polonia, Suedia şi Cehia luptă pentru un loc la CM din Qatar, fiind repartizate în Calea C a Play-Off-ului. În semifinale se vor disputa partidele Rusia – Polonia şi Suedia – Cehia, în 24 martie, iar gazda finalei din 29 martie va fi în mod normal câştigătoarea semifinalei Rusia – Polonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...