Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 22 februarie 2022

FOTBAL / ANGLIA: Christian Eriksen ar putea debuta la Brentford în meciul cu Newcastle

Victimă a unui stop cardiac produs în timpul meciului Danemarca - Finlanda (0-1), vara trecută, la Euro 2020, Christian Eriksen (30 de ani) ar putea debuta în această ediție a Premier League. 

Mijlocașul a jucat, luni, 21 februarie, 80 de minute într-un amical pe care Brentford l-a susținut împotriva echipei Glasgow Rangers (2-2). Danezul ar putea fi inclus în lotul echipei engleze pentru meciul de sâmbătă, 26 februarie, cu Newcastle, din Premier League.

Revenit pe teren, Eriksen a dat două pase decisive. Săptămâna trecută, el se remarcase în amicalul cu Southend (3-2), oferind o pasă de gol. Atunci, danezul a rămas pe teren timp de o oră. 

În 13 februarie, fotbalistul danez a fost ovaţionat de fanii noii sale echipe, Brentford, la prezentarea care s-a desfășurat înaintea meciului cu Crystal Palace (0-0), sub privirile soţiei sale şi copiilor lor. Eriksen a făcut și o serie de fotografii pe stadionul grupării din Premier League. El a arătat cele două tricouri pe care le va purta.

Mijlocaşul ofensiv danez a semnat un contract valabil până în vară cu gruparea din prima ligă engleză Brentford. Antrenor principal la echipa din prima ligă engleză, Thomas Frank a explicat aducerea lui Eriksen: "Am profitat de o oportunitate incredibilă de a aduce un jucător de talie mondială la Brentford”.

Eriksen nu a mai jucat fotbal de când a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca – Finlanda (0-1), de la Euro 2020, în iunie trecut. Ulterior jucătorului i s-a implantat un defibrilator (ICD), un fel de stimulator cardiac. 

Danezul a plecat de la Inter Milano, formație cu care câștigase titlul de campion în Serie A, în 2021, regulamentele din Italia interzicând practicarea sportului de performanță de către persoane aflate în situația lui Eriksen.

Născut în 14 februarie 1992, la Middelfart, în Danemarca, Christian Eriksen a început să joace fotbal, ca junior, la formația locală G&BK, în 1995. A trecut apoi pe la centrele de la OB Odense (2005-2009) și Ajax Amsterdam (2009), ultima grupare promovându-l în echipa de seniori. El a mai evoluat în Anglia, la Tottenham (2013-2020).

Brentford (locul 14, 24 de puncte) şi Newcastle (locul 17, 22 de puncte) se vor înfrunta, sâmbătă, în a 27-a etapă a campionatului Angliei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...