Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 28 ianuarie 2021

FOTBAL / CUPA ITALIEI: Radu Drăgușin a fost titular la Juventus, care s-a calificat în semifinale

Lipsită de Cristiano Ronaldo, care a fost menajat, dar cu tânărul Radu Drăgușin titular în apărare, Juventus Torino s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei. „Bătrâna Doamnă” s-a impus cu 4-0 (2-0) în fața lui Spal.

Finaliștii ediției de anul trecut n-au întâmpinat mari dificultăți în a câștiga confruntarea, golurile fiind reușite de Morata (min.  16 - penalty), Frabotta (min. 33), Kulusevski (min. 78), Chiesa (min. 90+4).

Integralist, Radu Drăguşin a avut o evoluție sigură, fiind remarcat de publicațiile peninsulare. Chiar în ziua meciului cu SPAL, cotidianul „Gazzetta dello Sport” i-a dedicat un articol internaționalului român de tineret cu titlul „Drăgușin și Juve nu se despart”. Sub semnătura lui Carlo Laudisa, publicația scrie că părțile se îndreaptă spre prelungirea contractului până în 2025. „Nu este o coincidență faptul că în această seară Radu Drăgușin va reveni în tricoul lui Juve în Cupa Italiei împotriva lui SPAL. În ciuda zvonurilor din ultimele săptămâni că Leipzig și Newcastle erau foarte interesate de fundașul român, dialogul pentru reînnoirea contractului său se desfășoară rapid și pozitiv”.

În semifinale s-au mai calificat Inter Milano (2-1 cu AC Milan) și Atalanta Bergamo (3-2 cu Lazio Roma). Astăzi (joi, 28 ianuarie) e programat ultimul meci din sferturile de finală, Napoli - Spezia (ora 22.00).

miercuri, 27 ianuarie 2021

FOTBAL / CUPA ITALIEI: Lukaku și Ibrahimovic s-au înjurat ca la ușa cortului

Confruntarea dintre Inter Milano și AC Milan, din sferturile de finală ale Cupei Italiei, a fost marcată și de un conflict izbucnit între Romelu Lukaku şi Zlatan Ibrahimovic.  Suedezul l-a insultat pe belgian, iar acesta i-a replicat cu o înjurătură...

Incidentul s-a produs pe finalul primei reprize, moment în care cei doi au fost pe punctul de a se lua la bătaie. Potrivit Football Italia şi tuttomercatoweb.com, Ibrahimovici i-a spus lui Lukaku: „Go do your voodoo shit, you little donkey”  („Du-te la ritualurile tale voodoo de rahat, măgărușule!”). Iar Lukaku a ripostat folosind cuvinte injurioase: “F*** you and your wife, you want to speak about my mother?”(„Ești o târfă, să te f... pe tine și pe nevasta-ta!”... Ambii jucători au primit cartonaşe galbene după acest conflict.

Chestionat pe tema acestui conflict, Ciprian Tătăruțanu a declarat după meciul câștigat de Inter Milano (2-1): “Astfel de lucruri se întâmplă. Nu este prima dată când este o ciocnire între doi jucători. Nu am auzit ce au spus”.

Reacții au avut și cei doi antrenori. ”Sunt adulți și vaccinați. Nu știu ce și-au spus, însă astfel de lucruri se mai întâmplă”, a spus Stefano Pioli, antrenorul lui AC Milan, care a adăugat: “Ce a spus Ibrahimovici în vestiar? Şi-a cerut scuze, ca un mare campion care este. Nu era uşor să continuăm la acelaşi nivel fără un om”, a spus Pioli.

De partea cealaltă, Antonio Conte a negat că ar cunoaște ce și-au spus cei doi rivali: „Ibra are această răutate a câștigătorului. Mă bucur că Romelu se enervează din când în când”.

Inter s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei prin golurile lui Lukaku (min. 71 - penalty) şi Eriksen (min. 90+7) dintr-o lovitură liberă, în timp ce pentru AC Milan a marcat Ibrahimovic (min. 31). 

FOTBAL / CUPA ITALIEI: Tătărușanu, evoluție remarcată la derby-ul cu Inter Milano

Titularizat în poarta lui AC Milan la meciul cu Inter Milano (1-2) din sferturile de finală ale Cupei Italiei, Ciprian Tătărușanu (34 de ani) a avut o evoluție remarcată de presa italiană. Fostul internațional român a primit golurile din faze fixe.

După confruntare, Tătărușanu a mărturisit că este într-o formă bună:  “Am grijă de mine, astfel că, dacă nu voi suferi vreo accidentare, sper să mai joc cinci sau şase ani. Sunt profesionist. Mă antrenez în fiecare zi ca să fiu pregătit atunci când mi se cere să joc”, a spus Tătăruşanu la RAI Sport, potrivit Football Italia.

Referitor la disputa cu Inter Milano, goalkeeper-ul a declarat: “Ne-am luptat de la început până la sfârşit. A fost un meci foarte bun. Din nefericire al doilea cartonaş galben al lui Ibra a schimbat meciul. Am încercat să menţinem rezultatul la 1-1, dar un gol frumos pe final ne-a făcut să pierdem meciul”.

AC Milan a condus datorită golului marcat de Ibrahimovici în minutul 31. În minutul 58, suedezul a fost eliminat. Inter s-a impus prin golurile lui Lukaku (min. 71 - penalty) şi Eriksen (min. 90+7) dintr-o lovitură liberă.

Celelalte meciuri din sferturile de finală ale Cupei Italiei se dispută astăzi (Atalanta - Lazio și Juventus - SPAL) și mâine (Napoli - Spezia). 

marți, 26 ianuarie 2021

POLO / CALIFICĂRI JO 2020: România va debuta contra Croaţiei la calificările olimpice de la Rotterdam

Echipa masculină de polo a României va debuta la turneul de calificare la JO de la Tokyo în 14 februarie, contra Croaţiei, campioană olimpică în 2012 şi vicecampioană olimpică în 2016. Preliminariile se vor disputa la Rotterdam, între 14 și 21 februarie, primele trei clasate urmând a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La turneul de la Rotterdam cele douăsprezece echipe au fost repartizate în două grupe, astfel:
Grupa A: Grecia, Muntenegru, Brazilia, Canada, Georgia, Turcia
Grupa B: Croaţia, Germania, Rusia, România, Olanda, Franţa
Potrivit FINA, programul meciurilor este următorul: 
Grupa A
14 febarurie
Georgia - Grecia (ora 14.00)
Canada - Brazilia (15.30)
Turcia - Muntenegru (18.30)
15 februarie
Grecia - Brazilia (17.00)
Muntenegru - Canada (18.30)
Georgia - Turcia (21.30)
16 februarie
Brazilia - Muntenegru (14.00)
Turcia - Grecia (15.30)
Canada - Georgia (17.00)
17 februarie
Grecia - Muntenegru (17.00)
Georgia - Brazilia (18.30)
Turcia - Canada (21.30)
18 februarie
Muntenegru - Georgia (14.00)
Canada - Grecia (15.30)
Brazilia - Turcia (17.00)
Grupa B
14 februarie
Olanda - Germania (17.00)
Croaţia - România (20.00)
Franţa - Rusia (21.30)
15 februarie
România - Rusia (14.00)
Germania - Franţa (15.30)
Croaţia - Olanda (20.00)
16 februarie
Rusia – Germania (18.30)
Olanda - România (20.00)
Franţa - Croaţia (21.30)
17 februarie
România - Germania (14.00)
Croaţia - Rusia (15.30)
Olanda - Franţa (20.00)
18 februarie
Franţa - România (18.30)
Rusia - Olanda (20.00)
Croaţia - Germania (21.30)
Primele patru clasate în fiecare grupă vor juca încrucişat în sferturile de finală, programate în 19 februarie, iar o zi mai târziu se vor disputa semifinalele şi meciurile pentru clasarea pe locurile 5-8. În 21 februarie, ultima zi a turneului, se vor desfășura finalele şi partidele pentru clasarea finală pe locurile 5-6 şi 7-8.
La Jocurile Olimpice se vor califica primele trei clasate, iar aceste echipe se vor alătura celor deja calificate (Serbia, Italia, Spania, SUA, Ungaria, Kazakhstan, Australia, Africa de Sud şi Japonia).
Echipa de polo a României a participat la nouă ediții ale Jocurilor Olimpice la care a obținut următoarele clasări: Helsinki 1952 - locul 17, Melbourne 1956 - locul 8, Roma 1960 - locul 5, Tokyo 1964 - locul 5, Munchen 1972 - locul 8, Montreal 1976 - locul 4, Moscova 1980 - locul 9, Atlanta 1996 - locul 11, Londra 2012 - locul 10.  

RUGBY / REC 2020: Meciul România - Belgia se va disputa în 7 februarie, la ora 11.15, la Craiova

Federația Română de Rugby (FRR) a anunțat o schimbare în ceea ce privește ora de disputare a confruntării România - Belgia, din ultima etapă a Rugby Europe Championship 2020. Programată inițial duminică, 7 februarie, la ora 15.30, partida se va desfășura începând cu ora 11.15,  tot pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova.    

FRR a precizat că „această decizie a fost luată din cauza condițiilor de intrare și ședere pe teritoriul României a cetățenilor străini, respectiv a delegației Belgiei”. În aceeași zi, se vor mai disputa partidele Georgia – Rusia, la Tbilisi, de la 13.00 (ora României) și Spania – Portugalia, la Madrid, de la 13.45 (ora României).Aceste partide contează pentru ultima etapă a Rugby Europe Championship 2020, programată pentru data de 14 martie 2020, fiind amânate din cauza pandemiei de COVID-19. Meciurile restante au fost reprogramate pentru 1 noiembrie 2020, fiind re-amânate tot din cauza situației sanitare.

Clasamentul ediției 2020 a competiției arată astfel: 1. Georgia 19 puncte, 2. Portugalia 9p, 3. Spania 9p,  4.  Rusia 8p, 5. Belgia 7p, 6. România 5p. 

După disputarea partidelor restante va începe ediția 2021 a Rugby Europe Championship, ediție care marchează și debutul calificărilor la Cupa Mondială din Franța 2023 pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 și 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare. Programul exact el ediției din anul acesta a REC va fi anunțat după disputarea restanței din ediția 2020.

HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR: CSMB și-a amânat din nou meciul cu Bietigheim. Ce se întâmplă cu competiția?

Programat inițial în 21/22 noiembrie, reprogramat sâmbătă, 30 ianuarie, meciul dintre CSM Bucureşti - SG BBM Bietigheim nu se ve desfășura... Gruparea germană se confruntă din nou cu o serie de cazuri de COVID-19 în lot. CSMB (Grupa A) mai are de disputat patru meciuri în faza grupelor din Liga Campionilor la handbal, iar SCM Rm. Vâlcea (Grupa B) cinci. 

În afara acestui meci, CSMB n-a disputat, săptămâna trecută, nici partida de la Rostov pe Don, motivele fiind aceleași: gruparea rusă a avut jucătoare infectate cu noul coronavirus. Ceea ce complică foarte tare situația din Grupa A a Ligii Campionilor. 

În afară de cele două meciuri amintite mai sus au mai fost amânate următoarele întâlniri: Vipers Kristiansand - FTC-Rail Cargo Hungaria (etapa 2), Krim Mercator Ljubljana - Team Esbjerg (etapa 3), Rostov pe Don - Vipers (etapa 6, 9 februarie), Vipers  - Metz Handball (etapa 7), Metz - Vipers (etapa 8, 3 februarie), CSM București - Bietigheim (etapa 9), Vipers - Rostov (etapa 9), Vipers - Bietigheim (etapa 12) și Rostov - CSMB (etapa 12). Iar în ultimele două runde sunt programate meciurile FTC-Rail Cargo - Vipers (etapa 13, 6 februarie), CSMB - Esbjerg (etapa 13, 6 februarie), Krim - Rostov (etapa 13, 6 februarie), Bietigheim - Metz (etapa 13, 7 februarie), Vipers - Krim (etapa 14, 13 februarie),  Metz - CSMB (etapa 14, 13 februarie), Rostov - FTC-Cargo (etapa 14,  13 februarie) și  Esbjerg - Bietigheim (etapa 14, 14 februarie). 

Practic, faza grupelor din Liga Campionilor trebuie să se încheie la mijlocul lunii viitoare, însă până atunci mai sunt doar trei săptămâni... Iar Vipers, de pildă, a disputat doar 6 din cele 14 meciuri!   

În acest moment, clasamentul arată astfel în Grupa A: 1. Rostov 15 puncte (9  meciuri), 2. Metz 14p (10m), 3. FTC-Rail Cargo 12p (11m), 4. CSMB 11p (10m), 5. Vipers 10p (6m), 6. Team Esbjerg 8p (11m), 7. Krim 5p (11m), 8. Bietigheim 3p (10m).

În Grupa B situația este asemănătoare. Până la etapa cu numărul 13 au fost amânate partidele următoare: SCM Rm. Vâlcea - Podravka (etapa 4), Rm. Vâlcea - Borussia Dortmund (etapa 6, 9 februarie), ȚSKA Moscova - Podravka (etapa 6, 31 ianuarie), Buducnost - Gyor (etapa 6, 29 ianuarie), Borussia - Rm.  Vâlcea (etapa 9) și Podravka - ȚSKA (etapa 9,  1 februarie).În ultimele două etape sunt programate meciurile Podravka - Gyor (etapa 13, 6 februarie), Brest - Dortmund (etapa 13, 6 februarie), Odense - Rm. Vâlcea (etapa 13, 7 februarie), ȚSKA - Buducnost (etapa 13, 7 februarie), Buducnost - Podravka (etapa 14, 13  februarie), Gyor - ȚSKA (etapa 14, 13  februarie), Borussia - Odense (etapa 14, 14 februarie) și Rm. Vâlcea - Brest (etapa 14, 14 februarie). 

Ierarhia în Grupa B arată astfel: 1.  Gyor 18 puncte (11 meciuri), 2. ȚSKA 17p (10m), 3. Brest 16p (12m), 4. Odense 13p (12m), 5. Buducnost 10p (11m), 6.  Borussia Dortmund 4p (10m), 7. SCM Rm. Vâlcea 4p (9m), 8. Podravka 2p (9m).  

Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală, iar echipele de pe locurile 3-6 vor evolua în „optimi”.

luni, 25 ianuarie 2021

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: FRF a stabilit data la care se joacă derby-ul Dinamo - FCSB din „optimi”

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, astăzi (luni,  25 ianuarie), programul meciurilor din optimile de finală ale ediției 2020/2021 a Cupei României. Socotită a fi cea mai interesantă din punctul de vedere al tradiției și palmaresului, partida Dinamo - FCSB a fost programată în 10 februarie.

Iată  programul întâlnirilor:

Marţi, 9 februarie

Ora 17.45: Dunărea Călăraşi – Turris-Oltul Turnu Măgurele

Ora 20.30: FC Petrolul Ploieşti – CSM Politehnica Iaşi 

Miercuri, 10 februarie

Ora 14.30: AFC Farul Constanţa – Chindia Târgovişte 

Ora 17.15: Universitatea Cluj – UTA Arad 

Ora 20.30: Dinamo – FCSB

Joi, 11 februarie

Ora 15.00: Viitorul Pandurii – Gaz Metan Mediaş 

Ora 17.45: ASU Politehnica Timişoara – AFC Astra

Ora 20.30: FC Botoşani – Universitatea Craiova 

Într-un clasament all-time după numărul de trofee cucerite în Cupa României la fotbal,  podiumul arată astfel:

Steaua București -  23 trofee și 8 finale pierdute (1949, 1950, 1951, 1952, 1955, 1962, 1966, 1967, 1969, 1970, 1971, 1976, 1979, 1985, 1987, 1989, 1992, 1996, 1997, 1999, 2011, 2015, 2020)

Dinamo București - 13 trofee și 10 finale pierdute (1959, 1964, 1968, 1982, 1984, 1986, 1990, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012)

Rapid București - 13 trofee și 6 finale pierdute (1935, 1937, 1938, 1939, 1940, 1941, 1942, 1972, 1975, 1998, 2002, 2006, 2007)

duminică, 24 ianuarie 2021

HANDBAL / ROMÂNIA: Gabriela Perianu revine în lotul național pentru calificările olimpice

Adi Vasile a convocat 23 de jucătoare pentru calificările la JO de la Tokyo. Desemnat antrenor al naţionalei feminine de handbal în urmă cu câteva zile, bucureșteanul se va baza pe un grup experimentat de jucătoare, la care se adaugă câteva tinere care au participat la ultimele acțiuni internaționale. 

Se remarcă revenirea în lot a Gabrielei Perianu, care își anunțase retragerea după Mondialul din 2019. De asemenea, față de Euro 2020, au reapărut Laura  Pristăviță, Cristina Florică și Raluca Băcăoanu, dar și Crina Pintea și Laura Moisă, care n-au putut juca în decembrie trecut după ce au fost depistate pozitiv la COVID-19. Jucătoarele convocate vor  avea o întâlnire premergătoare stagiului de pregătire, în 2 februarie, când vor primi documente ce vor include strategia noului colectiv tehnic şi informaţii despre adversarele de la turneul de calificare la JO. ”După luna februarie, noi, staful tehnic, vom putea trage câteva concluzii asupra celor prezentate echipei, răspunsului echipei şi asupra a ceea ce putem schimba, îmbunătaţi, pentru ca în martie, când întâlnim echipele în turneul preolimpic, să avem o strategie cât se poate de clară. Acesta este obiectivul nostru: să ne fie clar nouă înşine cum trebuie să jucăm în toate aspectele jocului. Toată atenţia noastră se îndreaptă către acest turneu preolimpic şi a pregatirii lui. Îmi doresc ca luna februarie să o folosim foarte bine din toate punctele de vedere”, a declarat Adrian Vasile.

Iată componența lotului lărgit al României: Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Ana Maria Măzăreanu, Diana Ciucă – portari, Ana Maria Iuganu, Nicoleta Dincă, Cristina Florica – extreme stânga, Cristina Neagu, Anca Polocoşer, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu – interi stânga, Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Andreea Popa, Laura Pristăviţa  - centri, Laura Popa, Alina Ilie - interi dreapta, Laura Moisă, Andra Moroianu – extreme dreapta, Crina Pintea, Raluca Băcăoanu, Lorena Ostase, Alexandra Subţirică-Iovănescu – pivoţi. 

Turneul de calificare la JO se va desfășura între 19 și 21 martie, iar adversarele României sunt Muntenegru (țară gazdă), Norvegia şi Thailanda. Primele două clasate se  vor califica la turneul olimpic (23 iulie - 8 august). 

FOTBAL / ITALIA: Zlatan Ibrahimovic a ajuns la borna 600

La  39 de ani, suedezul se comportă ca în prima tinerețe. De pildă, în cele 9 partide jucate pentru AC Milan, în această ediție din Serie A, el a marcat de douăsprezece ori. Contra lui Atalanta Bergamo, Zlatan Ibrahimovic a mai atins un record  bifând meciul cu numărul 600 într-un campionat european. Și a jucat în Suedia, Olanda, Italia, Spania, Anglia, SUA și Franța.

Altfel, el are un total de 821 de partide în care a marcat 498 de goluri. Zlatan Ibrahimovic s-a născut la Malmo (Suedia), în 3 octombrie 1981. Ca junior, a trecut pe la FC Rosengard (1989-1991), FBK Balkan (1991-1995), BK Flagg (1995) și Malomo FF (1995-1999). Ultimul club l-a propulsat în echipa de seniori, pentru care a disputat 47 de meciuri și a marcat 18 goluri între 1999 și 2001. Ulterior a evoluat pentru cunoscute formații din Europa, precum Ajax Amsterdam (2001-2004 / 110 meciuri /  48 goluri), Juventus Torino (2004-2006 / 92 /  26), Inter Milano (2006-2009 / 117 / 66), FC Barcelona (2009/2010 / 46 / 22), AC Milan (2010-2012 / 85 / 56), Paris Saint-Germain (2012-2016 / 180  / 156), Manchester United (2016-2018 /  53 / 29) și Los Angeles Galaxy (2018/2019 / 58 / 53). Zlatan a revenit la AC Milan în ianuarie, disputând 34 de partide în care a înscris 24 de goluri.  

Contra Atalantei,  Zlatan n-a reușit să înscrie, iar AC Milan a  suferit un eșec usturător (0-3). Cu toate acestea, formația suedezului se menține lider în Italia, cu 43 de puncte, fiind urmată de Inter Milano (41p) și AS Roma (37p). Victorioasă cu 2-0, pe teren propriu, astăzi, în meciul cu Bologna, campioana Juventus Torino se află pe locul 5, cu 36 de puncte, la egalitate cu Atalanta, care este pe 4.

FOTBAL / TURCIA: Marius Şumudică va fi pe banca lui Rizespor la meciul cu Fenerbahce

Marius Șumudică n-a revenit încă în Turcia, dar noua lui echipă a izbutit, de la numirea sa, o victorie cu Gaziantep (3-0) și un egal pe terenul campioanei Bașakșehir (1-1). Antrenorul român se va afla pe banca lui Rizespor în 30 ianuarie.

De altfel, preşedintele clubului Caykur Rizespor, Hasan Kartal, a anunțat că românul se va așeza pentru prima dată pe banca a grupării aflate pe locul 12 în clasament la meciul de campionat cu Fenerbahce, din 30 ianuarie. “Sperăm că apoi va avea un parcurs frumos în campionat. Ne-am înţeles cu Şumudică. Nu sunt probleme. Doar că nu am semnat”, a afirmat Kartal, potrivit ntvspor.net.

Pe de altă  parte, oficialul clubului Rizespor a spus că “dacă va solicita cetăţenia turcă, va fi trecut la evidenţa populaţiei din Rize, nu din Antep. Va fi cetăţean turc la Rize. Sperăm că ne vom înţelege bine şi că nu vor fi probleme. Va creşte populaţia din Rize.  În ceea ce priveşte partea financiară, noi nu plătim cu mult mai mult decât Antep. Sunt foarte mici diferenţe între contractul nostru şi cel de la Antep. Este o posibilitate Arabia, dar viaţa în Arabia nu este la fel ca în Turcia. Cred că de aceea a ales Turcia. El iubeşte Turcia. Sperăm că va obţine cetăţenia turcă la Rize şi va continua. Şi de acum încolo va obţine succese”.

sâmbătă, 23 ianuarie 2021

FOTBAL / ROMÂNIA: Steliano Filip a semnat cu FC Dinamo

FC Dinamo a anunţat că Steliano Filip (26 de ani) a re-venit la gruparea bucureşteană. Fundașul a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2023. El a evoluat ul-tima oară la Larissa, în prima ligă a campionatului din Grecia. 7 va fi numărul oficial de joc al lui Steliano Filip la Dinamo. 

Filip s-a întors după trei ani la Dinamo, clubul la care a terminat junioratul şi a cunoscut performanţa pe plan intern, cucerind două trofee în tricoul alb-roşu, Su-percupa României (2012) şi Cupa Ligii (2017).

Iată câteva repere din cariera acestuia prezentate de FC Dinamo:  

15 meciuri are Steliano Filip pentru Larissa în acest se-zon competiţional, toate în campionatul Greciei. A jucat patru etape, integralist, în această lună.

153 de partide, 6 goluri şi 10 pase decisive a adunat Ste-liano Filip la Dinamo în toate competiţiile, Liga 1, Cupa României, Cupa Ligii şi Europa League.

27 de ani va împlini Steliano Filip peste câteva luni, pe 15 mai.

7 este numărul echipelor din cariera lui Steliano Filip: Banatul Timişoara, FC Baia Mare, Dinamo Bucureşti, Hajduk Split (Croaţia), Dunărea Călăraşi, Viitorul Con-stanţa şi Larissa (Grecia).

7 selecţii are Steliano Filip pentru prima reprezentativă a României, debut pe 17 noiembrie 2015, Italia vs Româ-nia 2-2.

A jucat în carieră pentru loturile naţionale U17, U19 şi U21.


FOTBAL / ROMÂNIA: FCSB a câștigat cu FC Voluntari și rămâne lider în Liga 1

Formaţia FCSB a câștigat cu 2-1 (1-0), astăzi (vineri, 22 ianuarie), pe teren propriu, pe FC Voluntari, într-un meci contând pentru a 18-a etapă a Ligii 1. Bucureștenii se află pe locul 1 în clasament, având un avans 4 puncte față de CFR Cluj. Golurile au fost marcate de Man (min. 37) şi Tănase (min. 71 - penalty), respectiv Jefte (min.  90+3 - penalty).

Antrenor al învingătorilor, Anton Petrea a acuzat faptul că formația sa a primit gol din penalty în prelungiri: "Jocul nostru a fost destul de bun, am făcut ce ne-am propus. A picat acest gol din penalty în prelungiri, astfel de lucruri trebuie să eliminăm. Meciul se termină când arbitrul fluieră ultima oară, probabil intervine lipsa de concentrare. Trebuie să înţeleagă toată lumea că meciul se termină când fluieră arbitrul. Noi avem doi executanţi la penalty, în funcţie de moment decidem cine bate. I-am sugerat lui Tănase să ia decizia cea mai bună, adică el sau Man, atât. Ţinând cont de numărul de meciuri şi perioada scurtă între partide, este ideal să ai un număr cât mai mare de jucători. Dacă reuşim să aducem un atacant, bine, dacă nu, încercăm să ne descurcăm cu ce avem. Este dificil să mai găsim acum ce ne dorim noi", a spus Petrea, la Digisport.

După meci, Bogdan Andone, a declarat: ”Sunt mulţumit în mare parte de jocul echipei, cu unele minusuri, unele greşeli. Au fost şi multe lucruri bune. Chiar şi la 0-0 am avut două ocazii bune prin Ivanov şi Mailat. Organizarea a fost bună. Fizic am crescut puţin. Jucătorii noi au intrat bine, iar uşor uşor trebuie să se acomodeze. Am făcut un meci bun ţinând cont că am jucat cu echipa de pe primul loc. E o serie de meciuri dificile, din păcate nu am reuşit să ieşim cu un rezultat pozitiv în această seară. Trebuie să rămânem cu lucrurile bune. Echipa şi-a schimbat atitudinea. Agresivitatea e mai bună.  Ofensiv ajungem mai uşor la finalizare. Pas cu pas vor veni toate lucrurile astea. Sunt convins că vom fi o echipă bună, una care să obţină rezultatele pe care ni le dorim”, a spus antrenorul lui FC voluntari, conform telekomsport.ro. 

Au evoluat echipele:

FCSB: Vlad - Ov. Popescu, I. Cristea, Miron (Creţu, 73), Radunovic - Oaidă (Olaru, 46), Şut, Fl. Tănase - Man, Fl. Coman, Oc. Popescu (Fulga, 83). 

Antrenor: Anton Petrea

FC Voluntari: Rodriguez - C. Costin, C. Achim, Armaş, Briceag - Ricardinho (Tavares, 73), Borţoneanu, A. Ivanov (Ilie, 89) - Mailat (I.Gheorghe, 33), Al. Stoica (Jefte, 46), Lopes (Angelov, 46). 

Antrenor: Bogdan Andone

Cartonaşe galbene: Coman (min. 31), Şut (min. 59), respectiv Mailat (min. 3), Bortoneanu (min. 32)

Arbitri: Florin Andrei – Mihai Marius Marica, George Florin Neacşu – Cătălin Popa

vineri, 22 ianuarie 2021

FOTBAL / CUPA ITALIEI: Valentin Mihăilă a marcat, însă Parma a fost eliminată de Lazio

Titularizat la Parma, Valentin Mihăilă (20 de ani) a marcat un gol pentru această formație în confruntarea pierdută (1-2) cu Lazio Roma, în Cupa Italiei.

Prezent pe teren până în minutul 90+2, fostul jucător al Universității Craiova a înscris în minutul 83. Pentru Lazio au marcat Parolo (min.  23) şi Colombi (min.  90 - autogol).

La  formaţia din Roma, Ştefan Radu a fost rezervă. Același statut l-a avut și Reinaldo Radu la Parma.

Vlad Mihăilă s-a transferat la gruparea italiană toamna trecută, iar de atunci a bifat patru meciuri pentru aceasta, dintre care trei în Serie A. 

În urma acestei victorii, Lazio s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei, fază în care va înfrunta pe Atalanta Bergamo, în 27 ianuarie.

Celelalte trei confruntări din sferturile  de finală vor fi Inter Milano – AC Milan (26 ianuarie), Juventus – Spal (27 ianuarie) și Napoli – Spezia (28 ianuarie).

FOTBAL / ROMÂNIA: Mircea Rednic descrie Craiova într-un mod plastic - ”E ca Rapidul! Când nu sunt rezultate apar acuzele”

Antrenor al formaţiei Viitorul Constanţa, Mircea Rednic își cunoaște foarte bine adversarii din Bănie. 

Aflată pe locul 3 în Liga 1, la 4 puncte de liderul FCSB, Universitatea Craiova nu-și mai poate permite să risipească puncte. Mai cu seamă că în ultimele patru etape n-a izbutit să câștige niciodată. 

Misiunea oltenilor nu este deloc simplă, ei urmând să primească vizita lui FC Viitorul, o grupare care încearcă să revină în zona locurilor care asigură participarea la Play-Off. Aspect cunoscut de antrenorul Craiovei. "Ne aşteaptă un meci împotriva unei echipe preocupate de fotbal, preocupate de posesie”, a declarat Corneliu Papură. ”Majoritatea meciurilor Viitorul - Universitatea Craiova au fost frumoase. Sperăm să reuşim să câştigăm. (...) Fiecare meci îl tratez să-l câştig. Trebuie să ne concentrăm pe meciul care urmează, indiferent de rezultatul care a fost”. 

Mulțumit de faptul că nu se confruntă cu accidentări în lot, Mircea Rednic a făcut o scurtă descriere a adeversarilor din Bănie: “Am antrenat la Craiova şi ştiu ce înseamnă Craiova. E un fel de Rapid. Mult entuziasm, cu perioade bune, după care, când au rezultate negative, încep tot felul de discuţii. Se gândesc să schimbe, să facă acuze. De ce spun că o să fie un meci foarte greu? Pentru că ei vin după patru meciuri in care rezultatele nu au fost cele pe care le doreau. Și evoluând acasă, au şi jucători cu calitate, mai ales la mijlocul terenului. Sunt jucători care pot face diferenţa, jucători cu experienţă. Va fi un meci foarte greu. (...) Vor intra bine montaţi pentru că obiectivul lor este câştigarea campionatului şi au nevoie foarte mult de trei puncte. Mai mult ca sigur ei vor fi cei care vor risca mai mult”, a declarat Mircea Rednic.

Meciul dintre Universitatea Craiova şi Viitorul Constanţa este programat mâine (sâmbătă, 22 ianuarie), de la ora 21.00. 

FOTBAL / ROMÂNIA: Fanii au făcut oameni de zăpadă în tribunele stadionului din Sf. Gheorghe

În contextul în care, din cauza pandemiei de Sars-Cov-2, meciurile de fotbal se desfășoară fără  spectatori și în România, fanii echipei Sepsi au avut o idee. Și anume să populeze tribunele stadionului din Sfântu Gheorghe cu oameni de zăpadă până la meciul cu Astra Giurgiu, de mâine!

Într-o postare pe o reţea de socializare,în 20 ianuarie, suporterii grupării covăsnene au făcut un apel către localnicii să li se alăture: „În situația actuală, chiar dacă nu putem fi fizic în peluze, putem demonstra că suntem alături de echipă. Haideți să umplem stadionul cu oameni de zăpadă. Suporterii echipei Sepsi OSK roagă pe toată lumea, ca în cursul zilelor de joi și vineri, oricine poate să se ducă la stadion și să construiască om de zăpadă, pe care să le așeze pe scaunele stadionului. Nu contează dacă omul de zăpadă este mare sau mic, slăbuț sau plin, numai să fie OM DE ZĂPADĂ. IMPORTANT, Omul de zăpadă trebuie să poartă o eșarfă sau panglică, orice în culorile roșu și alb. Aceste creații se poate  amplasa oriunde în tribune în afara sectorului principal. Hai la muncă! Noi o să fim acolo!”

Preşedintelui clubului, Diószegi László, a reacționat astăzi: "Sunteți fantastici! Aţi dovedit, încă o dată, că avem cei mai buni suporteri din lume! Vă mulţumesc că sunteţi alături de noi! Mâine ne apucăm şi noi de treabă".

Programat în a 18-a etapă a Ligii 1, meciul Sepsi OSK - Astra Giurgiu se va disputa sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 12.30, pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe. 

FOTBAL / ROMÂNIA: Dinamo l-a transferat pe Gevaro Nepomuceno

FC Dinamo a anunţat, astăzi (vineri, 22 ianuarie), că l-a achiziţionat pe mijlocaşul Gevaro Nepomuceno (28 de ani). Contractul este valabil până la finalul acestui an competiţional, cu opţiune de prelungire pentru încă doi. 

Născut la Tilbourg (Olanda), în 10 noiembrie 1992, fundașul a mai evoluat la Den Bosch (2020-2012), Fortuna Sittard (2012-2014), Petrolul (2014/2015),  Maritimo (2015-2017), Famalicao (2016/2017) și Oldham Athletic (2017-2021). 

Potrivit clubului bucureștean, Nepomuceno a efectuat vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală şi s-a alăturat lotului pregătit de Ionel Gane în cantonamentul de la Săftica.

Pe de altă parte, suporterii din programul Doar Dinamo Bucureşti au anunţat că asociaţia DDB va vira 490.000 de lei în conturile FC Dinamo, bani care să fie folosiţi pentru plata datoriilor fiscale şi a impozitelor. Într-o postare pe pagina de Facebook Peluza Cătălin Hîldan-Dinamo se precizează: “Astăzi, vineri 22 ianuarie 2021, Asociaţia Suporterilor DDB va vira o nouă sumă importantă, în valoare de 490.000 RON (100.000 €) în conturile clubului Dinamo. Banii vor fi folosiţi pentru plata datoriilor fiscale şi a impozitelor datorate către stat, aferente lunii decembrie 2020. Neplata ar atrage penalităţi asupra clubului, în valoare de 5% din suma datorată. Banii vor fi viraţi sub formă de împrumut, ca şi până acum, pentru a păstra posibilitatea convertirii lor în acţiuni sau aport la capital. Suma totală băgată de fani în club ajunge astăzi la aproximativ 900.000 €”.

Totodată, fanii au subliniat că măsura vine în urma ultimei sesiuni de vot care s-a desfăşurat pe platforma DDB şi în care suporterii cotizanţi în cadrul programului DDB au votat “în favoarea evitării falimentului lui Dinamo”.” Suporterii îşi respectă astfel promisiunea făcută lor înşişi de a salva clubul cu orice preţ!”, se menţionează în comunicatul DDB.

joi, 21 ianuarie 2021

FOTBAL / TURCIA: Costel Pantilimon a primit şase goluri în meciul cu Galatasaray!

Titular la Denizlispor, Costel Pantilimon (33 de ani) n-a putut evita un eșec usturător suferit pe terenul lui Galatasaray Istanbul (1-6). De altfel, în ultimele cinci meciuri portarul băcăuan a primit douăsprezece goluri.

Programată în etapa cu numărul 20 a Super Lig, confruntarea a fost dominată de formația din orașul aflat la Bosfor. Golurile au fost marcate de Akbaba (min. 9), Feghouli (min. 17), Donk (min. 45+1), Ozkal (min. 60 - autogol), Belhanda (min. 64), Sekidika (min. 90+1),  respectiv Tusha (min. 48).

În această ediție de campionat, Pantilimon a bifat 14 meciuri, în care a primit 25 de goluri. 

În urma victoriei de miercuri, Galata a depăşit fosta echipă a lui Marius Şumudică, Gaziantep (34 de puncte), şi a urcat pe locul 3, cu 36 de puncte, la două puncte de Beşiktaş şi Fenerbahce, aflate pe locurile 1-2. Denizlispor ocupă locul 21, ultimul, cu 14 puncte, la 5 puncte de Kayserispor, formația lui Dan Petrescu fiind pe locul 17, primul care asigură menţinerea în prima ligă.

FOTBAL / ȚARA GALILOR: Au trecut doi ani de la accidentul de avion ce i-a fost fatal lui Emiliano Sala

Fotbalistul Emiliano Sala (28 de ani) și-a pierdut viața după ce avionul cu care se deplasa la 21 ianuarie 2019, de la Nantes la Cardiff, s-a prăbușit în apele Canalului Mânecii.

Coleg cu Tătărușanu la Nantes, Emiliano Sala a plecat din orașul francez cu un avion privat, însă nu a mai ajuns în orașul galez. El își vizitase fosta echipă pentru a-și lua la revedere de la colegi. Apoi, în seara de luni, 21 ianuarie, sud-americanul a urcat într-un avion ușor, monomotor, Piper Malibu, pentru a ajunge la Cardiff. Avionul a zburat la o altitudine de 5.000 de picioare (1.650 de metri). După ce a depăşit Insulele Guernsey, din apropiere de Normandia, a cerut să coboare, iar contactul cu avionul s-a pierdut când acesta era la o altitudine de 2.300 de picioare. Apelul primit de Garda de Coastă din Guernsey privind dispariţia aparatului, la 15 mile nord de insulă, a fost la 20.23. Două elicoptere, unul francez, cu baza la Cherbourg, şi altul britanic au început imediat căutările, dar le-au oprit la ora 02.00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt, valuri, vizibilitate redusă). Căutările au fost reluate la ora 08.00 şi oprite în seara zilei de marţi, din cauza întunericului.

Ulterior, oameni de pretutindeni au donat într-un fond care a permis reluarea operațiunilor de căutare a avionului în care s-a aflat fotbalistul argentinian. Inițial, autoritățile din Guersney anunțaseră că sistează cercetările în condițiile în care șansele de a fi găsiți supraviețuitori sunt aproape egale cu zero. Ceea ce a stârnit reacția de dezaprobare a multora. Printre cei care au cerut ca operațiunea să continue s-au aflat fotbaliștii și antrenorii de la FC Nantes, colegi cu Emiliano Sala, alți oameni de sport precum Lionel Messi și Gonzalo Higuain, dar și autoritățile argentiniene. Datorită sumei strânse (în jur de 140.000 de euro), echipa  condusă de David Mearns, specializat în acest tip de misiuni, a reluat în 26 ianuarie 2019 căutările avionului de tip Piper PA-46 Malibu. 

Epava aeronavei a fost găsită în 4 februarie. „Rămășițele avionului în care se afla Emiliano Sala și care era pilotat de David Ibbotson (59 de ani) au fost localizate în această dimineață”,  a scris pe Twitter cercetătorul marin David Mearns. Atunci, autoritățile britanice au anunțat că au recuperat un cadavru din avionul privat prăbușit, pe care l-au transportat în Dorset. În seara de 7 februarie, polițiștii au confirmat că trupul neînsuflețit scos la suprafață din rămășișele avionului este al lui Emiliano Sala. Rezultatele autopsiei au arătat că Emiliano Sala nu a murit înecat, ci ca urmare a rănilor suferite la cap şi piept. Se pare că Sala a fost intoxicat cu monoxid de carbon înainte ca avionul să ajungă în apă, iar aparatul de zbor s-ar fi dezintegrat în aer, la o viteză de peste 400 de kilometri pe oră. Trupul pilotului David Ibbotson nu a fost găsit, iar căutările au fost oprite din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, vremea și curenții maritimi nepermițându-le investigatorilor să lucreze.  

Ultimele cuvinte ale argentinianului, transmise unui prieten, ar fi fost: „Frate, sunt mort! Am fost la Nantes, iar acum sunt într-un avion care pare că va cădea şi se va face bucăţi. Dacă într-o oră şi jumătate n-ai noutăţi de la mine... Nu ştiu dacă vor trimite pe cineva să ne caute. Ce frică îmi este!”. 

Ulterior, s-a aflat că pilotul n-ar fi avut licență de zbor pentru aeronava respectivă pe timp de noapte, el pilotând aparatul bazându-se doar pe experiența anterioară. În plus, se menționează că nici avionul tip Piper Malibu nu era autorizat pentru o asemenea deplasare riscantă, iar pilotul automat funcționa cu intermitențe. 

În vârstă de 28 de ani, Emiliano Sala semnase un contract pe trei ani și jumătate cu echipa din Cardiff, care se află atunci pe locul 18 (antepenultimul) în Premier League (liga 1 engleză). Formația galeză plătise 17 milioane de euro pentru argentinian, sumă ce ar fi trebuit să fie împărțită de Nantes și Bordeaux. 

FOTBAL / GERMANIA: Manuel Neuer a egalat recordul lui Oliver Kahn, 196 de meciuri fără gol primit

Programat în runda cu numărul 17 din Bundesliga, confruntarea Augsburg - Bayern Munchen s-a încheiat cu victoria oaspeților (0-1). Cu această ocazie, portarul Manuel Neur (34 de ani) a bifat partida 196 fără gol primit, egalând un record care îi aparținea lui Oliver Kahn, care a evoluat tot pentru bavarezi. 

Unicul gol al confruntării a fost marcat de Lewandowski, în minutul 13, din penalty. Neuer a avut și ceva noroc, în minutul 76 Finnbogason (Augsburg) trimițând balonul în bara porții la o lovitură de la 11 metri!

Format ca portar la Schalke 04, pentru care a evoluat între 2006 și 2011, Manuel Peter Neuer a cunoscut consacrarea la Bayern Munchen, formație la care a bifat peste 400 de meciuri. După meciul cu Augsburg, care îi menține pe bavarezi pe primul loc în clasament, goalkeeper-ul a  declarat: "Am avut urcușuri și coborâșuri în ultimul timp, dar după meciul de la Kiel am avut o creștere a motivației. Dorim să fim din nou FC Bayern și să dominăm din nou".

FOTBAL / ITALIA: Cristiano Ronaldo a devenit cel mai prolific marcator din istorie

Autor al primului gol din confruntarea pentru Supercupa Italiei, cu Napoli (2-0), Cristiano Ronaldo (35 de ani) a devenit cel mai prolific marcator din istoria sportului cu balonul rotund. Portughezul a ajuns la borna 760, depășindu-l pe cehul Josef Bican (759). 

Ronaldo a ajuns la 750 de goluri în 3 decembrie, când a înscris în meciul cu Dinamo Kiev (3-0) din Liga Campionilor. El a înscris de 658 pentru formațiile de club la care a evoluat: 5 pentru Sporting CP (în 31 de meciuri), 118 petru Manchester United (292), 450 pentru Real Madrid (438) și 85 pentru Juventus Torino (109). În septembrie trecut, Ronaldo a devenit primul fotbalist european care a depășit o sută de goluri marcate la echipa naţională. El se află la 7 goluri de recordul absolut (109) deținut de iranianul Ali Daei (51 de ani).

Potrivit Federației Internaționale a Istoriei și Statisticilor Fotbalului (IFFHS), în Top 10 marcatori se află următorii jucători: 1. Ronaldo 760 goluri, 2. Josef Bican 759, 3. Pele 757, 5. Ferenc Puskas 746, 6. Gerd Muller 735, 7. Lionel Messi 730, 8. Eusebio 631, 9. Ferenc Deak 576, 10. Uwe Seeler 575.

În confruntarea cu Napoli, din Supercupa Italiei, Ronaldo a marcat primul gol, în minutul 64, iar Morata a stabilit scorul final, în minutul 90+6. Insigne (Napoli) a ratat un penalti, în minutul 80. În urma acestui succes, Juventus Torino a câştigat pentru a noua oară trofeul, precedentele reușite fiind înregistrate în 1995, 1997, 2002, 2003, 2012, 2013, 2015, 2018. La formaţia torineză, fundaşul Radu Drăguşin a fost rezervă.

După meci, antrenorul lui Juventus, Andrea Pirlo, a declarat: „Întotdeauna l-am considerat pe Cristiano Ronaldo drept unul dintre cei doi atacanți ai noștri. Vrem mereu să-l avem cât  mai proaspăt posibil căci atunci când primește mingea în suprafața careului este adeseori decisiv. Știm toți valoarea lui. Când suntem în apărare,  îi cer să rămână la centrul terenului. Astfel el nu-l risipește energia în apărare”.

miercuri, 20 ianuarie 2021

HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR: Meciul Rostov pe Don - CSM București se amână din cauza COVID-19

Programat în 23 decembrie, în Rusia, meciul Rostov pe Don - CSM București, contând pentru Grupa A din ediția 2020/2021 a Ligii Campionilor la handbal, a fost amânat. Gruparea gazdă se confruntă cu mai multe cazuri de jucătoare infectate cu COVID-19.

Anunțul a fost făcut de gruparea din Capitală pe contul său de Facebook: "În urma numărului mare de cazuri pozitive de Covid-19 înregistrate la echipa din Rusia, aceasta trebuie să respecte măsura impusă de carantinare, fapt care face imposibilă întâlnirea programată în acest weekend".

În aceste condiții, CSM București va disputa următorul meci din Liga Campionilor în 30 ianuarie, pe teren propriu, contra lui SG BBM Bietigheim (Germania), meci restant din etapa cu numărul 9. 

Alte partide din Grupa A amânate au fost reprogramate la următoarele date: FTC-Rail - Metz, astăzi (20 ianuarie, la ora 19.45), Vipers - FTC-Rail, în 27 ianuarie, Vipers- Metz, în 30 ianuarie, Metz - Vipers, în 3 februarie, Rostov pe Don - Vipers, în 9 februarie,   

În etapa cu numărul 12 mai sunt programate partidele: Vipers - Bietigheim (sâmbătă, 23 ianuarie),  Metz - FTC-Rail și Esbjerg - Krim (duminică, 24 ianuarie). 

Clasamentul Grupei A se prezintă astfel în acest moment: 1. Rostov pe Don 15 puncte (9 meciuri), 2. Metz Handball 12p (8m), 3. CSM București 11p (10m), 4. Vipers Kristiansand 10p (6m), 5. FTC-Rail Cargo Hungaria 10p (9m), 6. Team Esbjerg 6p (10m), 7. Krim Mercator Ljubljana 5p (10m), 8. SG BBM Bietigheim 3p (10m). 

FOTBAL / ROMÂNIA: Victimă a unei maladii rare, Georgiana Onea a murit la 21 de ani

Fostă jucătoare de fotbal la FC Oneşti, GEORGIANA ONEA a decedat la vârsta de 21 de ani, în urma unei maladii rare... În iulie 2018, aceasta a suferit o intervenţie chirurgicală în Italia, însă în 17 ianuarie 2021 a pierdut lupta cu boala. Tristul anunț a fost făcut de către Federaţia Română de Fotbal.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al forului de la București se precizează: "Federaţia Română de Fotbal şi Liga 1 Feminin regretă dispariţia jucătoarei Georgiana Onea, care a decedat în data de 17 ianuarie 2021, la doar 21 de ani. Georgiana Onea a jucat la echipa de fotbal feminin FC Oneşti până în anul 2017, când a suferit o accidentare la gleznă. În urma investigaţiilor relizate la acel moment, tânăra jucătoare a primit un diagnostic crunt: Sarcomul Ewing, un tip rar de cancer osos. Federaţia Română de Fotbal transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor”.

În ultima vreme, echipele feminine de fotbal din țara noastră au mai cunoscut astfel de tragedii. În 24 decembrie anul trecut, jucătoarea Alice Cociuba, de la Piroş Security Arad, a decedat la doar 21 de ani, după ce automobilul condus de ea a fost acroșat de un tren în Ineu, iar în octombrie trecut a încetat din viață, răpus de COVID-19, Florin Bugar (48 de ani), care era selecţionerul echipei naţionale feminine de fotbal U19 şi antrenor al echipei arădene.

FOTBAL / ITALIA: Juventus l-ar putea titulariza pe Radu Draguşin în finala Supercupei Italiei

Întrecută de Inter Milano (0-2), în campionat, duminică, Juventus Torino se confruntă cu probleme de lot înaintea disputei cu Napoli, de mâine, din Supercupa Italiei. În acest context, presa peninsulară estimează că e posibilă titularizarea lui Radu Drăgușin.

Pentru această confruntare, Juventus contează pe șase apărători după ce Merih Demiral s-a accidentat. Iar locul acestuia ar putea fi luat de internaționalul român de tineret Radu Drăguşin (18 ani). Promovat în lotul de seniori toamna trecută, acesta a fost titularizat în optimile de finală ale Cupei Italiei, în urmă cu o săptămână, în partida câştigată (3-2), după prelungiri, în faţa formaţiei Genoa.

Antrenorul Andreea Pirlo se confruntă cu mari probleme de lot înaintea finalei. Demiral a acuzat probleme musculare după partida cu Inter Milano. Şi Dybala este accidentat, în timp ce De Ligt, Cuadrado şi Sandro sunt indisponibili după ce s-au infectat cu noul coronavirus. În absenţa lui Demiral, Pirlo îi are la dispoziţie pe Bonucci, Chiellini şi Drăguşin în zona centrală a defensivei.

Radu Drăgușin s-a născut în 3 februarie 2002, la București, într-o familie cu trecut sportiv. Mama lui, Svetlana Simion, a practicat baschetul, iar tatăl, Dan Drăgușin, a jucat volei, ambii evoluând pentru echipele reprezentative. Atras spre fotbal de vărul său, Vlad Bărbulescu, tânărul a început să practice acest sport la 7 ani, la Sport Regal, fiind supervizat de antrenorul Iulian Stavrică. În 2018, datorită calităților sale, Radu Drăgușin a avut oferte de a pleca la cluburi precum Paris Saint-Germain sau Atletico Madrid. În cele din urmă, a optat pentru Juventus, fiind transferat pentru 250.000 de euro. În octombrie 2019, pe când avea 17 ani, a fost chemat de Maurizio Sarri să se antreneze cu prima echipă a ”Bătrânei Doamne”. Iar Andrea Pirlo l-a inclus în lot în noiembrie trecut. Internațional U17, U19 și de tineret, Drăgușin s-a calificat cu echipa României la turneul final al Campionatului European U21 de anul viitor.  

Disputa din Supercupa Italiei este programată mâine (joi, 21 ianuarie), la ora 22.00. Juventus și Napoli s-au înfruntat și în finala Cupei Italiei de anul trecut, atunci când gruparea din sudul Peninsulei a cucerit trofeul după loviturile de departajare.

FOTBAL / GERMANIA: Klaas-Jan Huntelaar revine la Schalke 04 la 37 de ani!

Campion european cu Olanda, în 2006, Klaas-Jan Huntelaar (37 de ani) a semnat un contract pentru șase luni cu formația germană Schalke 04. Atacantul şi-a reziliat contractul cu Ajax Amsterdam, unde juca din 2017.

Klaas-Jan Huntelaar revine la Schalke 04, formaţie pentru care a evoluat în perioada 2010-2017. Atunci, el a reușit 126 de goluri în 240 de meciuri disputate. Olandezul a ajuns la Schlake în momentul în care la AC Milan, formația la care evolua pe atunci, a fost adus Zlatan Ibrahimovic. El a fost unul dintre marii atacanți olandezi care au evoluat pentru un club german, alături de Robben (Bayern Munchen), Van der Vaart (Hamburg) și Dost (Wolfsburg). 

Originar din Voor-Drempt, localitate din Olanda unde a văzut lumina zilei, în 12 august 1983, Dirk Jan Klaas Huntelaar s-a format ca fotbalist trecând pe la juniorii lui VV Hummelo (1988-1994), De Graafschap (1994-2000) și PSV Eindhoven (2000-2002). Ultima grupare l-a promovat la seniori, însă n-a prins decât un meci pentru aceasta, fiind împrumutat la De Graafschap  (2003) și AGOVV Apeldoorn (2003/2004). Ulterior a evoluat pentru SC Heerenveen (2004-2006), Ajax Amsterdam (2006-2009, 2017-2021), Real Madrid (2009), AC Milan (2009/2010) și Schalke O4 (2010-2017). Internațional U17,  U18, U19, U20 și de tineret, Huntelaar a bifat 76 de selecții pentru prima reprezentativă,marcând 42 de goluri. 

În acest moment, Schalke 04 ocupă ultimul loc în clasamentul primei ligi din Germania, cu 7 puncte după 16 meciuri.

FOTBAL / EURO 2020: UEFA studiază mai multe scenarii privind prezența spectatorilor la meciuri

Federația Română de Fotbal (FRF) l-a informat pe ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, că Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) vizează desfăşurarea meciurilor turneului final al Campionatului European de seniori, de la vară, cu un grad de ocupare a stadioanelor cuprins între 0 şi 70 la sută. O decizie în acest sens va fi luată în martie. În iunie viitor, pe Arena Naţională din București urmează a se disputa patru meciuri contând pentru Euro 2020.

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu şi managementul Grupului Operativ de Lucru l-au informat pe ministrul Tineretului și Sportului despre stadiul pregătirilor şi a ceea ce a mai rămas de realizat până la debutul Campionatului European. ”Din punct de vedere logistic, toate lucrările sunt în graficul stabilit cu UEFA, singura variabilă fiind prezenţa spectatorilor la meciurile de la Arena Naţională”, se  menționează în comunicatul FRF. Legat de acest subiect, „Florin Şari, liderul Grupului Operativ, l-a informat pe noul ministru despre scenariile la care se lucrează cu UEFA, de la 0% la 70% capacitate ocupată a stadionului. În funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, de ritmul vaccinării şi de capacitatea de testare a fanilor, se va alege un scenariu de desfăşurare a meciurilor”. O decizie va fi adoptată la începutul lunii martie, astfel încât UEFA să aibă timpul necesar pentru a-şi dimensiona şi definitiva dispozitivul logistic cu care va gestiona meciurile de la Bucureşti (personal specializat, facilităţi dedicate, ticketing şi ospitalitate etc.).

Potrivit frf.ro, la întâlnirea de la MTS a mai fost discutată creşterea capacităţilor de organizare a competiţiilor internaţionale în România. „Fotbalul va beneficia în viitor de noile stadioane reconstruite pentru Euro 2020 şi de cunoştinţele de organizare a marilor evenimente dobândite de managerii FRF de la UEFA. Drept urmare, deja alte două competiţii europene au fost atribuite României: turneul final U19, tot în această vară, şi turneul final U21, în anul 2023”.

marți, 19 ianuarie 2021

FOTBAL / SPANIA: Eliminat în finala Supercupei, Lionel Messi a fost suspendat două etape

Căpitan la FC Barcelona, Lionel Messi (33 de ani) a fost suspendat două etape după primul cartonaş roşu văzut în finala Supercupei Spaniei, cu Athletic Bilbao (2-3). A fost prima eliminare a sa după 784 de meciuri disputate cu echipa de club. Argentinianul va lipsi de pe teren la meciul din deplasare, cu Cornella (liga a treia), programat, joi, în Cupa Spaniei, precum şi la partida de campionat cu Elche, care va avea loc, duminică, tot în deplasare.

În minutul 120+1 al confruntării cu Athletic Bilbao, Messi l-a lovit pe Villalibre. După ce a consultat VAR, arbitrul Jesus Gil Manzano i-a arătat cartonaşul roşu. Reacția sud-americanului s-a produs pe fondul frustrării sud-americanului. Aceasta nu este prima eliminare a lui Messi din carieră, el mai fiind sancționat astfel la echipa Argentinei. Și încă de două ori! După eliminarea de duminică, jucătorul Barcelonei va fi suspendat pentru cel puţin două meciuri. De altfel, analizând lovitura pe care i-a aplicat-o intenţionat lui Villalibre, presa iberică era de părere că pedeapsa ar putea fi de patru partide. Ceea ce înseamnă că Messi a scăpat cu jumătate din sancțiune, poate și fiindcă nu este recidivist.  

Athletic Bilbao s-a impus cu 3-2, după prelungiri, în finala Supercupei Spaniei, cu FC Barcelona.Au marcat: De Marcos (min. 42), Villalibre (min.  90) şi Williams (min.  93), respectiv  Griezmann (min.  41, 77). Formația din Țara Bascilor a câştigat pentru a treia oară trofeul.

RUGBY / REC 2021: Steaua domină lotul României pentru partida cu Belgia

Selecţioner al echipei de rugby a României, Andrew Robinson a convocat un lot lărgit de 41 de jucători pentru meciul restant cu Belgia din Rugby Europe Championship 2020, programat în 7 februarie, la Craiova. CSA Steaua are cei mai mulți jucători selecționați, 13, în timp ce rugbyștii autohtoni (30) îi domină numeric pe cei care activează în străinătate (11).

Selecţionerul Andrew Robinson a declarat pentru site-ul frf.ro că îşi doreşte o victorie în restanţa cu Belgia pentru a se concentra pe ediţia din acest an a Rugby Europe Championship. "Pregătim meciul cu Belgia pentru a treia oară, pentru că partida a tot fost amânată din cauza pandemiei. Aşteptăm acest meci. Belgia este o echipă în ascensiune. Îşi joacă şansa.  Sunt tot timpul în meci.  Să ne uităm la rezultatul pe care l-au reuşit cu Rusia anul trecut. Am avut o primă săptămână de teste, combinată cu antrenamente, iar acum urmează să ne axăm doar pe antrenamente. Suntem încrezători. Jucăm pentru victorie. Avem nevoie de un rezultat bun pentru a putea să ne concentrăm pe ediţia din acest an a competiţiei, pe debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială", a spus Robinson. 

Potrivit Federației Române deRugby (FRF), jucătorii care activează în campionatul intern intră în cantonament astăzi (19 ianuarie), la Bucureşti, acestora urmând să li se alăture în decursul zilelor următoare cei care evoluează în Franţa şi Italia.

Meciul România - Belgia e programat în 7 februarie, la ora 15.30, pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova. Acesta contează pentru ultima etapă a ediţiei 2020 a Rugby Europe Championship. Înaintea ultimei etape din REC 2020, pe primul loc se află Georgia, cu 19 puncte, urmată de Portugalia (9 puncte), Spania (9p), Rusia (8p), Belgia (7p), România (5p). Conform FRR, partida se va disputa fără spectatori.

Iată repartiția jucătorilor selecționați pe cluburi: 

CSA Steaua - 13 jucători

SCM Timişoara - 8 jucători

CSM Ştiinţa Baia Mare - 7 jucători

Valence Romans Drome - 1 jucător

Zebre Rugby - 1 jucător

Hycres-Carqueiranne-La Crau - 1 jucător

Stade Nicois - 1 jucător

Bourg-en-Bresse - 1 jucător

CS Dinamo - 1 jucător

RC Massy - 1 jucător

Perigueux - 1 jucător

ACS Tomitanii Constanţa - 1 jucător

Colomiers - 1 jucător

Sporting Club Appameen - 1 jucător

Bayonne - 1 jucător

CS Vienne - 1 jucător

Lotul lărgit al României pentru meciul cu Belgia:

ÎNAINTARE

Pilieri: Constantin Pristăviţa (CSM Ştiinţa Baia Mare), Alexandru Savin (CSA Steaua), Vasile Bălan (CSA Steaua), Ionel Badiu (Valence Romans Drome), Alexandru Ţăruş (Zebre Rugby), Costel Burtilă (Hycres-Carqueiranne-La Crau), Alexandru Gordaş (Stade Nicois)

Taloneri: Eugen Căpăţînă (SCM Timişoara), Tudor Butnariu (CSA Steaua), Ovidiu Cojocaru (CSM Ştiinţa Baia Mare)

Linia a II-a: Lucian Mureşan (SCM Timişoara), Florin Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Marius Antonescu (Bourg-en-Bresse), Johannes van Heerden (CS Dinamo), Adrian Motoc (RC Massy), Marius Iftimiciuc (Perigueux)

Linia a III-a: Vlad Neculau (SCM Timişoara), Cristian Boboc (ACS Tomitanii Constanţa), Dragoş Ser (CSA Steaua), Alexandru Alexe (CSM Ştiinţa Baia Mare), Kamil Sobota (CSA Steaua), Mihai Macovei (Colomiers), Cristian Chirică (Sporting Club Appameen), Andrei Gorcioaia (Bayonne)

TREISFERTURI

Mijlocaşi de grămadă: Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), Florin Surugiu (CSA Steaua), Julien Bartoli (CSA Steaua)

Mijlocaşi la deschidere: Tudor Boldor (CSA Steaua), Daniel Plai (CSA Steaua)

Centri: Vlad Popa (CSA Steaua), Cătălin Fercu (SCM Timişoara), Florin Vlaicu (CSA Steaua), Moa Maliepo (SCM Timişoara), Alexandru Bucur (CSM Ştiinţa Baia Mare)

Aripi: Stephen Shennan (SCM Timişoara), Mihai Lămboiu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Tangimana Fonovai (CSA Steaua), Nicolas Onuţu (CS Vienne)

Fundași: Ionel Melinte (SCM Timişoara), Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare)

FOTBAL / SPANIA: David Alaba a bătut palma cu Real Madrid și va avea un salariu anual de 11 milioane de euro

Campion al Europei cu Bayern Munchen, anul trecut, David Alaba (28 de ani) ar fi ajuns la un acord pentru un contract pe patru campionate cu Real Madrid. Liber de contract în luna iunie, fundaşul austriac a refuzat propunerrile de prelungire a înțelegerii cu formația bavareză. 

Cotidianul „Marca” a anunţat că internaţionalul austriac, impresariat de israelianul Pini Zahavi, a efectuat deja vizita medicală la clubul spaniol. De asemenea, publicația iberică a precizat că acesta urmează a avea un salariu anual de 11 milioane de euro.

Născut la Viena, în 24 iunie 1992, David Olatukunbo Alaba a început să joace fotbal la SV Aspern, iar apoi a trecut la Austria Viena. Remarcat rapid, el a fost recrutat de Bayern Munchen pe când avea 16 ani. Acolo, a evoluat pentru formațiile U17 și U19. În 2010, Alaba a fost promovat în prima echipă a bavarezilor, de atunci disputând pentru aceasta 409 meciuri în care a marcat 32 de goluri. În 2011, el a fost împrumutat la Hoffenheim. 

Cu Bayern Munchen, Alaba a câștigat Liga Campionilor în 2013 și 2020, fiind finalist în 2010 și 2012. De asemenea, a cucerit Supercupa Europei în 2013 și 2020, CM al cluburilor în 2013, fiind campion al Germaniei în 2010, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 și 2020, precum și Cupa Germaniei în 2010, 2013, 2014, 2016, 2019 și 2020. În plan personal, el a fost desemnat cel mai bun fotbalist din Austria în 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 și 2020. Alaba a fost internațional U17, U19 și de tineret, iar pentru prima reprezentativă a disputat 75 de partide în care a marcat 14 goluri. 

TENIS / CUPA DAVIS 2021: Întrecerea s-ar putea desfășura în decurs de 11 zile, în trei orașe diferite

Socotită a fi cea mai importantă competiție pe echipe din tenis, Cupa Davis va cunoaște o nouă schimbare în ceea ce privește sistemul de desfășurare. Astfel, potrivit Agerpres, ediția din acest an va fi organizată în decurs de 11 zile, în trei orașe diferite. "O decizie finală privind formatul din 2021 va fi luată în luna martie ţinând cont de capacităţile de primire şi de evoluţia Covid-19", a precizat Federația Internaționale de Tenis (ITF).  

Grup financiar condus de fotbalistul Gerard Pique, Kosmos Tennis a propus, iar forul mondial a acceptat „organizarea finalelor (n.r. - fază la care participă cele mai valoroase echipe), în decursul a 11 zile, începând cu ediţia 2021, care se va disputa între 25 noiembrie şi 5 decembrie". ITF "a aprobat, de asemenea, o trecere de la 18 la 16 echipe începând din 2022". 

În același comunicat s-a subliniat că Madridul nu va mai găzdui singur turneul final. Ceea ce este de înțeles în contextul pandemiei de Sars-Cov-2. "Formatul cu mai multe oraşe ar presupune două oraşe europene adăugându-se Madridului pentru a găzdui competiţia începând din 2021. Aceste două noi oraşe ar găzdui câte două grupe şi un sfert de finală, în timp ce Madridul ar găzdui două grupe, două sferturi de finală, precum şi cele două semifinale şi finala", se precizează în comunicatul citat de agerpres.ro.   

În 2019, ITF a decis schimbarea modului de desfășurare a Cupei Davis. Atunci s-a adoptat un turneu final la care să participe cele mai valoroase echipe din lume. Tot atunci, Kosmos Tennis a cumpărat drepturile asupra întrecerii cu 3 miliarde de euro pentru o perioadă de 25 de ani. Prima ediţie a Cupei Davis în noul format s-a desfășurat în 2019, la Madrid, iar ediţia din 2020 a fost anulată din cauza noului coronavirus. Capitala Spaniei urma să găzduiască primele ediţii.

FOTBAL / ITALIA: Revenit pe teren, Ibrahimovic a marcat golurile victoriei lui Milan cu Cagliari

Titular pentru prima oară de la sfârșitul lui noiembrie trecut, Zlatan Ibrahimovic (39 de ani) a reușit o „dublă” cu care AC Milan s-a impus în partida cu Cagliari din etapa cu numărul 18 din Serie A.  

Suedezul a obținut un penalty, în minutul 7, la un fault comis de Lykogiannis. Și tot el l-a transformat. Apoi, în minutul 53, aflat la limita ofsaidului, Ibrahimovic a profitat de o deschidere a lu Calabria pentru a trimite din nou balonul în poartă. Scandinavul n-a mai evoluat pentru Milan, ca titular, din 22 noiembrie, atunci când s-a accidentat la umăr. La Cagliari, Răzvan Marin a fost integralist. 

Având cetățenie suedeză, dar și bosniacă, Zlatan Ibrahimovic s-a născut la Malmo, în 3 octombrie 1981. Ca junior, a trecut pe la FC Rosengard (1989-1991), FBK Balkan (1991-1995), BK Flagg (1995) și Malomo FF (1995-1999). Ultimul club l-a propulsat în echipa de seniori, pentru care a disputat 47 de meciuri și a marcat 18 goluri între 1999 și 2001. Ulterior a evoluat pentru cunoscute formații din Europa, precum Ajax Amsterdam (2001-2004 / 110 meciuri /  48 goluri), Juventus Torino (2004-2006 / 92 /  26), Inter Milano (2006-2009 / 117 / 66), FC Barcelona (2009/2010 / 46 / 22), AC Milan (2010-2012 / 85 / 56), Paris Saint-Germain (2012-2016 / 180  / 156), Manchester United (2016-2018 /  53 / 29) și Los Angeles Galaxy (2018/2019 / 58 / 53). Zlatan a revenit la AC Milan în ianuarie 2020, disputând de atunci 33 de partide în care a înscris 24 de goluri.

În urma acestui succes, AC Milan ocupă primul loc, cu 43 de puncte, fiind urmată de Inter Milano (40p), Napoli (34p), AS Roma (34p) și Juventus (33p). Cagliari este pe locul 17, cu 14 puncte.

luni, 18 ianuarie 2021

FOTBAL / ITALIA: Ronaldo n-a mișcat în front, Inter a câștigat derby-ul cu Juventus

Cu portarul Ionuţ Radu rezervă, Internazionale Milano a câștigat cu 2-0, duminică seară, pe teren propriu, derby-ul cu Juventus Torino, din etapa cu numărul 18 a campionatului Italiei. Campioană în ultimii nouă ani, „Bătrâna Doamnă” se află pe locul 35 în Serie A.

Jucătorii lui Antonio Conte s-au impus în ediția cu numărul 175 a „Derby d'Italia” grație golurilor marcate de Vidal (min. 12) şi Barella (min.  52). Este victoria cu numărul 47 a milanezilor în fața rivalilor, în campionat,, în timp ce Juventus are 84 de succese. Iar dacă la gazde pe banca rezervelor s-a aflat portarul Ionuț Radu, la oaspeți, în aceeași ipostază, a fost fundașul Radu Drăgușin. 

Acesta a fost primul succes al lui Conte ca antrenor al lui Inter în fața lui Juventus, după trei eșecuri la rând. După  meci, antrenorul învingător a declarat: „Pentru a câștiga în fața unei echipe precum Juve trebuie să atingi perfecțiunea. În această seară, băieții au făcut pe teren ceea ce noi am pregătit. Sunt mulțumit de ei căci acesta e unul din meciurile care dau încredere și te fac să înțelegi că drumul pe care te afli este bun. Jucătorii mei știu că Juve este o referință importantă pentru noi. E o echipă care domină de nouă ani.  Diferența dintre ea și alte echipe există mereu. Noi lucrăm pentru a o reduce”. 

FOTBAL / TURCIA: Marius Șumudică ar putea semna cu o adversară a echipei lui Dan Petrescu

Demis de la Gaziantep în urmă cu câteva zile, Marius Şumudică ar fi ajuns la un acord cu gruparea Caykur Rizespor. Aceasta se află pe locul 16 în SuperLig, fiind în luptă cu Kayserispor, actuala formție a lui Dan Petrescu, pentru evitarea retrogradării în liga secundă din Turcia.  

Informații despre viitoarea destinație a lui Șumudică au apărut în presa de la Istanbul. Iar contextul numirii sale nu e tocmai fericit. Rizespor a pierdut (1-4), ieri (duminică, 17 ianuarie), pe terenul lui Malatyaspor, în etapa cu numărul 19 a campionatului turc şi este fără victorie de cinci etape. În urma acestui eșec, antrenorul croat Stjepan Tomas a fost demis.  Și potrivit star.com.tr, citat de news.ro, conducerea clubului s-ar fi orientat către Şumudică, care este aşteptat, azi sau mâine, la Rize pentru a semna un contract valabil pe un an şi jumătate.

Echipa din oraşul situat pe malul Mării Negre, la 1.100 kilometri est de Istanbul, ocupă locul 16  în clasamentul Super Lig, cu 21 de puncte din 18 meciuri, la 5 puncte de Kayserispor, aflată pe locul 18, retrogradabil.

Născut la București, în 4 martie 1971,  Marius Ninel Șumudică a jucat fotbal, ca mijlocaș, la Sportul Studențesc (1988-1996), Dacia Unirea Brăila (1992/1993), Corvinul Hunedoara (1993/1994), Rapid (1996-1999, 2001/2002), CS Maritimo (1999-2001), Debrecen VSC (2002-2004), Omonia Nicosia (2004),  UTA (2004/2005) și Gloria Bistrița (2005). Ca antrenor, a activat la Progresul (2008), CSM Ploiești (2009), Farul (2009),  Gloria Bistrița (2010), Rapid (2010/2011), AO Kavala (2011), Astra Ploiești (2011), FC Brașov (2011/2012), FC Vaslui (2012), ”U” Cluj (2012), Al Sha'ab Sharjah (2012/2013), Concordia (2014/2015), Astra Giurgiu (2015-2017), Kayserispor (2017/2018), Al Sha'ab Riad (2018/2019) și Gaziantep (2019-2021).  Acesta şi-a reziliat contractul cu Gaziantep în 10 ianuarie. El mai avea contract până în mai cu formaţia aflată pe locul 4 în clasament, la patru puncte de liderul Beşiktaş după 16 meciuri). Marius Şumudică a acuzat conducerea clubului că a vrut să îi diminueze salariul, deşi rezultatele echipei au fost bune. În schimb, conducerea grupării l-a acuzat pe antrenorul român că are pretenţii financiare prea mari şi a precizat că i-a propus tehnicianului un nou contract cu salariul mărit în măsura posibilităţilor. 

În 4 ianuarie, Șumudică a vorbit despre posibila sa plecare la Kayserispor: „Ei au vrut să mă ia pe mine. Există un respect între cluburi. Mi-au făcut o ofertă incredibilă, extraordinar de mare pentru Turcia. Au zis că există respect între cluburi. Am proiectul meu până la vară. Acum două zile m-au sunat să mă întrebe de Petrescu. Nu știam că se rezolvă, în seara asta am aflat”, a spus Șumudică, la Digi Sport Special.

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...