Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 25 iulie 2020

OLIMPISM: A fost prezentat echipamentul în care sportivii tricolori vor defila peste un an la JO de la Tokyo

Chiar în ziua de vineri, 24 iulie, cea în care delegaţia ţării noastre ar fi trebuit să defileze la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a fost lansat Clipul de promovare a echipei olimpice a României. De asemenea, tot azi, la Izvorani, a fost prezentat echipamentul în care sportivii tricolori vor defila peste un an.
Pe podium au urcat 14 sportivi de top, care au fost aplaudați de toți cei prezenți la Adunărea Generală a COSR. Robert Glinţă (înot), Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă (canotaj), Alin Firfirică (atletism), Gabriela Mărginean şi Ancuţa Stoenescu (baschet), Alexandru Paşcanu (fotbal), Laura Coman (tir sportiv) Alina Vuc (lupte), Marian Drăgulescu (gimnastică) şi Ana Maria Popescu (scrimă) şi-au unit ”imaginea” pentru a spune tuturor că merită să lupţi pentru un vis. Clipul a fost realizat înainte de izbucnirea pandemiei și a fost prezentat pe un ecran uriaş amplasat la stadionul din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000, înaintea Adunarii Generale Ordinare a Comitetului Olimpic si Sportiv Român.
Preşedinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu a declarat: „Azi ar fi trebuit să asistăm la defilarea sportivilor români la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Câţiva dintre campionii României au venit azi aici la Izvorani pentru a face o repetiţie, înainte de a urca pe podiumul olimpic. Astăzi au dorit să îmbrace echipamentul olimpic pentru a fi mai aproape de momentul Jocurilor Olimpice. Această pandemie a afectat întreaga lume, inclusiv pe noi, lumea sportului”.
Gazdele evenimentului au fost președintele COSR, Mihai Covaliu, și secretarul general, George Boroi. Printre invitați s-au aflat ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, E.S. Ambasadorul Japoniei, Hitoshi Noda, președintele Consiliului Național al Rectorilor din România, Sorin Cîmpeanu, directorul executiv în exercițiu al Institutului Aspen Romania.
Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost amânată pentru vara lui 2021 din cauza pandemiei COVID-19.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...