Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 20 iulie 2020

FOTBAL / ANGLIA: Marcelo Bielsa spune că promovarea se datorează jucătorilor de la Leeds

Numit în 2018 manager la clubul englez Leeds United, Marcelo Bielsa (64 de ani) a reușit să readucă această grupare în prima ligă după o absență de 16 ani. Antrenorul argentinian declară că niciun trofeu nu schimbă viziunea sa despre fotbal.
Născut la Rosario, în Argentina, Marcelo Alberto Bielsa a jucat fotbal, ca apărător, între 1976 și 1980, la Newell's Old Boys, Instituto de Cordoba și Rosario. În 1990, s-a dedicat meseriei de antrenor, pe lista formațiilor pe care le-a pregătit figurând Espanyol Barcelona, Athletic Bilbao, Olympique de Marseille, Lazio Roma și Lille OSC. Printre reușitele sale se numără câștigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice din 2004 cu Argentina, calificarea în finala Cupei UEFA 2012, de la București, cu Bilbao, și câștigarea titlul de campion în țara sa natală în 1991 și 1992, cu Newell's Old Boys.   
După ce a reușit promovarea cu Leeds, Bielsa a spus: „Ceea ce mă face fericit este că am materializat acest proiect cu un grup de jucători timp de doi ani. Sunt recunoscut la Leeds pentru această muncă, dar, cinstit vorbind, cred că dincolo de ompetența mea ceea ce a făcut diferența a fost capacitatea jucătorilor mei”. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...