Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 20 iulie 2020

OLIMPISM: Thomas Bach va candida pentru un nou mandat la conducerea CIO

Germanul Thomas Bach a anunţat că va candida pentru un nou mandat la conducerea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). Anunțul a fost făcut în cursul celei de-a 136-a sesiuni a CIO, desfăşurată online. Alegerile pentru funcţia de preşedinte al CIO vor avea loc în 2021.
Thomas Bach este preşedintele forului olimpic din 2013, când a fost ales pentru un mandat de opt ani. În cazul în care va fi reales, al doilea mandat va fi de patru ani.
Cea de-a 136-a Sesiune CIO a fost cea dintâi din istorie desfășurată on-line, fiind transmisă în direct pe Youtube. Potrivit paginii de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), „în discursul său de deschidere, președintele CIO, Thomas Bach, a ținut să sublinieze determinarea Mișcării Olimpice de a depăși provocările situației curente prin care trece lumea întreagă, amintind de Flacara Olimpică aprinsă pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 pe care a numit-o <<lumina de la capatul tunelului>>, adaugând faptul că aceste jocuri sunt pentru întreaga umanitate simbolul puterii de a învinge și al speranței. Termenii principali ai acestei adresări au fost solidaritatea și non-discriminarea, care <<sunt în ADN-ul Olimpismului>>, precum și faptul că sănătatea oamenilor este mai importanta ca oricând, motiv pentru care prezența sportului în viețile tuturor este imperios necesară. A fost amintita totodată importanța neimplicării factorului politic în viața olimpică”.
Totodată, în cursul sesiunii președintele Bach a adus un elogiu membrior CIO dispăruți în ultimul an, fără să uite că în 17 iulie 2020, Juan Antonio Samaranch, fostul președinte, ar fi împlinit un centenar de viață.
Concluzii importante ale celei de-a 136-a Sesiune CIO:
- Aprobarea amânării Jocurilor Olimpice de Tineret Dakkar 2022 pentru anul 2026, la cererea gazdelor.
- Aprobarea organizării a doua Sesiuni CIO în anul 2021, din care prima (137) pentru alegerile prezidențiale, iar cea de-a doua (138) cu ocazia Jocurilor Olimpice Tokyo 2020
- Aprobarea a 5 noi membrii CIO: 4 independenți -din Cuba, Croatia, Arabia Saudita si Mongolia; al 5-lea, în persoana lui Sir Sebastian Coe - președinte
al IAAF ( Federația Internațională de Atletism)
- Aprobarea celor 2 noi vice-președinti CIO : John Coates (Australia) și Ser Miang NG (Singapore).
În cursul sesiunii, Octavian Morariu, membru CIO pentru România, președintele Comisiei pentru Evaluarea Candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de Iarna, a avut câteva intervenții pe parcursul prezentării rapoartelor de progresie ale gazdelor viitoarelor jocuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...