Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 20 iulie 2020

FOTBAL / SPANIA: Lionel Messi a doborât și recordul de pase de gol date într-un campionat

Cu toate că FC Barcelona n-a izbutit să-și apere titlul de campioană a Spaniei, Lionel Messi are motive să fie mulțumit. Argentinianul a devenit pentru a 7-a oară golgheter al campionatului de fotbal al Spaniei și a doborât recordul de pase decisive. 
Lionel Messi a înscris 25 de goluri, cu patru mai multe decât atacatul francez al rivalei Real Madrid, Karim Benzema. Pe locurile următoare s-au clasat Gerard Moreno (Villarreal), cu 18 goluri, Luis Suarez (FC Barcelona), 16 goluri, Raul Garcia (Athletic Bilbao), 15 goluri. 
Pe de altă parte, Messi a dat 21 de pase de gol în această ediție de campionat, ultima lui Ansu Fati, în meciul de la Alaves (5-0). Astfel, argentinianul a depășit recordul stabilit de fostul său coleg Xavi, care a reușit 20 de pase de gol în ediția 2008/2009. 
Nu în ultimul rând, portarul belgian Thibaut Courtois (Real Madrid) a primit Trofeul Zamora, care îl recompensează pe goal-keeper-ul cu cele mai puţine goluri primite într-o ediție de campionat în Spania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...