Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 22 iulie 2020

FOTBAL / ROMÂNIA: Noul stadion Dinamo ar putea fi construit până în 2024

În cadrul unei vizite la Complexul Sportiv din șoseaua Ștefan cel Mare, Ministrul afacerilor interne, Ion-Marcel Vela, a oferit astăzi (miercuri, 22 iulie), detalii despre construcția noului stadion de fotbal Dinamo. În demararea și finalizarea acestui proiect vor conlucra MAI, CS Dinamo, Compania Națională de Investiții, Primăria sectorului 2, dar și suporterii dinamoviști. Arena va fi ridicată pe locul unde se află Velodromul Dinamo. 
Ministrul Ion-Marcel Vela a oferit câteva informații despre noua arenă: „De acest stadion are nevoie și clubul Dinamo, și România, și suporterii dinamoviști. Pentru construirea lui am găsit o soluție care să mulțumească toate părțile. Am găsi o soluţie care să împace toate părţile, astfel încât să putem demara construirea unui nou stadion Dinamo. După realizarea în aproximativ şase luni a noului proiect, licitaţia, organizată cu riscul contestaţiilor de rigoare, în 2021 eu sper ca să înceapă construcţia acestui stadion. Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor celor care sunt în vecinătatea stadionului şi cărora le dau dreptate, cred că au argumente suficiente, dacă s-ar construi un stadion paralel cu strada de acces, perpendicular pe faţadele caselor domniilor lor, într-adevăr nu ar fi corect. Motiv pentru care la ultima vizită care a avut loc aici, la Dinamo, stadionul nu va fi amplasat paralel cu strada de acces.  Va fi oblic şi în trepte, astfel încât spre strada de acces şi spre faţadele caselor din vecinătatea clubului Dinamo să aibă cea mai mică înălţime. Vă dau aşa, din conceptul stadionului, va fi în forma unei picături de apă, partea mare şi înaltă va fi în spate, spre copaci. Peluza nord, a suporterilor clubului Dinamo, va avea comparativ şi simetric şi proporţional cu toate stadioanele din ţară cea mai mare capacitate, aici, la Dinamo”.
Director al CNI, Manuela Pătrășcoiu a precizat că este nevoie de șase luni pentru reactualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, iar construcția ar putea demara în anul 2021, cu finalizare în aproximativ 24-30 de luni.
Legat de finanțarea proiectului, Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, a spus că este asigurată, banii fiind la CNI în buget:  „De asemenea, avem toată partea arhitecturală, urbanistică pregătită, deci sunt toate premisele construirii acestui stadion. În fața complexului sportiv, unde se află actualul stadion de fotbal, vom pune pe picioare o academie de fotbal pentru copii, în urma unei colaborări între M.A.I. și Primăria sectorului 2, dar și o parcare, care va asigura un acces suplimentar la stadion”.
La întâlnire au mai fost prezenți, chestorul șef de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în M.A.I., reprezentanții CNI, Manuela Irina Pătrășcoiu (președinte) și Adrian Cefalan (director de investiții), deputatul Sorin Moldovan, membru în Comisia Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Camera Deputaților, reprezentanții DDB însoțiți de fostul fotbalist Marius Niculae. CS Dinamo a fost reprezentat de președintele clubului, Ionuț-Adrian Popa, vicepreședintele Florin Nan și șeful Serviciului Organizare și Instruire Sportivă, Georgeta Andrunache.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...