Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 20 iulie 2020

FOTBAL: „L'Équipe” a anunțat că în acest an nu va fi acordat „Balonul de Aur”

Într-o postare pe site-ul  lequipe.fr, publicația franceză a anunțat că în acest an nu va fi acordat „Balonul de Aur”. Trofeu individual creat în 1956 de revista „France Football”, acesta îl recompensa pe cel mai valoros fotbalist pe plan internațional în decursul unui an. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de COVID-19 care a dat peste cap competițiile în întreaga lume.
Pascal Ferre, redactorul-șef al săptămânalului, a precizat într-un comunicat: „Noi credem că un an atât de  singular nu poate și nu trebuie să fie tratat ca un an obișnuit. Pe plan sportiv, numai două luni, ianuarie și februarie, din unsprezece pentru a-ți face o opinie și a-i departaja pe cei mai buni e prea puțin. A disputa meciuri cu porțile închise, cu cinci schimbări, într-un Final 8 într-o singură manșă, toate acestea sunt departe de panorama obișnuită. Această alegere nu ne încântă, dar prin aceasta încercăm să protejăm credibilitatea și legitimitatea unei asemenea recompense”.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...