Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 23 iulie 2020

FOTBAL / ANGLIA: Un club din Premier League a fost ținta unei tentative de furt din partea hakerilor!

BBC a anunțat, astăzi (joi, 23 iulie), că în urma unui atac cibernetic un club englez de fotbal a fost pe punctul de a pierde un milioan de lire sterline în timpul perioadei de transferuri.
În contextul pandemiei de COVID-19, s-a încurajat efectuarea plăților on line. Nu toți se bucură, însă, de beneficiile acestui gen de operațiune bancară. Potrivit BBC, care preia un raport al NCSC (Centrul Național de Ciber-Securitate) și este citat de lequipe.fr, a precizat că un club de fotbal din Anglia a cărui mesagerie a fost atacată de  hakeri, a pierdut un milion de lire sterline (circa 1,10 milioane de euro) cu ocazia unui transfer bancar prilejuit de transferul unui fotbalist. 
Noroc cu intervenția băncii, prin care s-a evitat furtul.
Potrivit aceleiași surse, aceasta n-a fost prima tentativă de acest gen care vizează sportul din Regatul Unit. „Impactul actelor de crime cibernetice asupra acestei industrii este real”, a declarat Paul Chichester, președintele NCSC.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...