Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 22 iulie 2020

CICLISM: La Păltiniș s-au decernat titlurile naționale la MTB XCM

Cu câteva zile înaintea startului Turului Sibiului, pe circuitul Geiger MTB Challenge din Păltiniș s-a desfășurat Campionatul Național de MTB XCM, dar și etapa 1 a Cupei Naționale a României la MTB XCO. 
În ciuda vremii ploioase, care a afectat parcursul  făcându-l și mai dificil, concurenții au dovedit mult curaj. Potrivit site-ului federatiadeciclism.ro, „Cupa Națională i-a aliniat la start pe sportivii master și amatori, iar începând cu ora 15.00 au concurat riderii categoriei Elite, U23, Juniori și Cadeți. Cel mai bun rezultat la masculin a fost obținut de Lucian Logigan (CSU Scott ProCycling), iar la feminin a câștigat Eszter Bereczki (Velocitas). La categoria juniorilor a câștigat Răzvan Grec (CSU Scott ProCycling), urmat de Eduard Kubat (Dinamo BikeXpert Racing Team) și Rareș Hogaș (HPM Pro Mountain Sports Iași). Natalia Mănescu (CS Petrolul Ploieși) a fost singura curajoasă care a participat la categoria junioare”.
Lista câștigătorilor etapei 1 a Cupei Naționale de MTB XCO îi cuprinde pe Lucian Logigan (Elite), Eszter Bereczki (Elite), Roberto Burța (U23), Răzvan Grec (Juniori), Natalia Mănescu (Junioare), Alexandru Ilie (Cadeți), Anastasia Tibuh (Cadete), Ionuț Roman (Amatori), Maria Grigor (Amatoare), Răzvan Jipa (Master 1), Marius Ionașcu (Master 2) și Esben Rod (Master 3).
Din cei aproape 250 de concurenți care s-au aliniat la startul Campionatului Național de MTB XCM, duminică, 19 iulie, doar 65 au avut curajul să parcurgă traseul de maraton, probabil cel mai greu din România și printre cele mai dificile din lume la această disciplină. 57 au reușit să și termine concursul, ceea ce reprezintă un progres față de anul trecut. „Din cauza vremii extreme, s-a efectuat o modificare de ultim moment a traseului, astfel încât concurenții au rămas doar puțin timp în zona de gol alpin, unde condițiile meteo au constat în ploaie, vânt și o temperatură de 6 grade Celsius. Bogdan Duca (Dinamo BikeXpert Racing Team) a finalizat primul maratonul, cu un timp de 4 ore 27 de minute fiind astfel și noul campion național la această disciplină, urmat de Ede Molnar (Dinamo BikeXpert Racing Team). Deși traseul a fost unul extrem de dur anul acesta, s-a înregistrat un record de participare la feminin, respectiv 11 concurente. A câștigat Manuela Mureșan (Seven Pro Sport), urmată de Eszter Bereczki (Velocitas) și Cora Balteș (Călărași Cycling Team)”, s-a menționat pe site-ul Federației Române de Ciclism.
Iată câștigătorii la toate categoriile: Bogdan Duca (Elite), Manuela Mureșan (Elite), Ionuț Alexandru Roman (Amatori), Cora Balteș (Master 2), Alexandra Vulpe(Master 1), Luiza Loloiu (Amatori), Tiberiu Tebeica (Master 1), Cristian Jidovu (Master 2), Iulian Moisa (Master 3). 
Competițiile au fost organizate de Scott ProCycling Romania, sub egida Federației Române de Ciclism, arena Platoș Păltiniș fiind și în acest an gazda zonei de start/sosire, precum și a tuturor activităților din jurul acesteia. O parte din trasee au fost alese și pregătite în colaborare cu Direcția Silvică Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...