Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 4 mai 2020

TENIS: US Open s-ar putea desfăşura în noiembrie, la Indian Wells

În contextul în care în SUA s-au raportat, până în momentul redactării acestui text, 1.205.620 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, respectiv 69.220 de morți, Federaţia Americană de Tenis (USTA) caută soluții pentru ca US Open, al patrulea grand slam anului, singurul neamânat sau anulat până acum din cauza pandemiei, să se poată desfăşura în 2020.
Turneul este programat între 24 august și 13 septembrie, la Flushing Meadows Corona Park. Și organizatorii speră ca el să se desfășoare atunci, cel mai probabil fără spectatori, în condiţiile în care statul New York este regiunea cea mai afectată de coronavirus din lume (326.823 de cazuri, 24.874 de decese).
Pe de altă parte, noul director executiv al USTA, Michael Dowse, nu exlude posibilitatea ca întrecerea să fie mutată la Indian Wells Tennis Garden, în California. Adică acolo unde se organizează, de obicei, în martie, BNP Paribas Open, cel dintâi turneu de tenis din 2020 care nu s-a desfăşurat din cauza pandemiei. US Open în California poate fi o soluţie mai bună decât în New York, fără spectatori. Indian Wells Tennis Garden oferă toate condiţiile organizării unui grand slam. Arena centrală, cu 16.000 de locuri, este a doua din lume din punct de vedere al capacităţii, după terenul Arthur Ashe, de la New York.
O altă problemă o ridică perioada în care e programat US Open. Cum nu e sigur că situația se va stabiliza până atunci, organizatorii se gândesc chiar la o mutare a turneului în sudul SUA, în luna noiembrie. "Vom şti mult mai multe în iunie”, a declarat Michael Dowse. ”Orice decizie luăm trebuie să o facem împreună cu proprietarii Indian Wells, cu ATP şi WTA. Toţi ne dorim ca US Open să se desfăşoare şi suntem pregătiţi să ajutăm cu testarea pentru coronavirus şi să ajutăm jucătorii să intre şi să iasă din ţară".
În circuitele ATP şi WTA, toate turneele sunt suspendate cel puţin până la 13 iulie. Întrecerea de la Roland Garros s-a amânat pentru perioada 20 septembrie - 4 octombrie, în timp ce aceea de la Wimbledon a fost anulată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...