Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 3 mai 2020

FOTBAL: ”Proiectul Restart” ridică încă numeroase semne de întrebare

În Premier League, de ceva vreme se dezbate ”Proiectul Restart”. Acesta ar viza reluarea antrenamentelor colective pentru echipe din 18 mai, iar apoi, între 8 iunie și 27 iulie, desfășurarea cele nouă etape rămase. Partidele s-ar disputa, desigur, fără spectatori și pe un număr limitat de stadioane (Football Association a propus ca ele să fie găzduite de Wembley).
Cu toate acestea, există încă numeroase semne de întrebare. Astfel, potrivit site-ului dailymirror.co.uk, care citează ”The Sun”, o grupare din Insule şi-a informat jucătorii că, dacă se tem pentru siguranţa lor, pot opta să nu evolueze în meciurile care presupun în continuare un risc de infectare cu Covid-19. Alţi fotbalişti au aflat despre această posibilitate de pe un grup de WhatsApp creat pentru a facilita comunicarea între căpitanii celor 20 de echipe din Premier League și care, ulterior, a ajuns la o sută de membri. Aceștia s-au arătat revoltaţi de faptul că nu li s-a spus şi lor acelaşi lucru de către grupările la care sunt legitimaţi.
O intervenție și mai dură a avut Gary Neville. Fostul internaţional englez a acuzat grupările din Premier League că sunt “speriate de moarte” să susţină public reluarea campionatului. Într-o intervenție pe Twitter, acesta a scris: “Premier League trăieşte un coşmar de comunicare. Nu încetează să spună că sănătatea este primordială, dar apoi se spune constant <<Trebuie să reîncepem>>. I-aş respecta mai mult dacă ar spune <<Acceptăm riscul mai ridicat în ceea ce priveşte sănătatea, însă pe acesta suntem dispuşi să ni-l asumăm>>. Însă nu o fac, pentru că sunt speriaţi de moarte!”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...