Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 6 iulie 2021

TENIS / WIMBLEDON: Emma Răducanu s-a confruntat cu dificultăţi de respiraţie şi de aceea a abandonat

Socotită revelația ediției 2021 a turneului de grand slam de la Wimbledon, Emma Răducanu (18 ani) s-a retras din meciul cu Ajla Tomljanovic (28 de ani, locul 75 WTA) din optimile de finală, la scorul de 4-6, 0-3, după 75 de minute de joc. Ulterior, s-a anunțat că jucătoarea britanică a abandonat. Potrivit BBC, Răducanu a acuzat dificultăţi de respiraţie.

Englezoaica a pierdut la mare luptă (4-6) primul set. Apoi, în următorul, a dat semne că nu se simtă bine. La 0-2, jucătoarea a început să ducă mâna la stomac şi să respire cu greutate. În timpul ghemului al treilea, pe serviciul adversarei, Emma Răducanu a cerut intervenţia personalului medical pentru pauza care urma. După acel ghem disputat şi de asemenea pierdut, jucătoarea cu origini română şi chineză a primit tratament pe teren, iar apoi a mers la vestiare.

Emma Răducanu nu a mai revenit pe teren, iar arbitrul de scaun a anunţat că jucătoarea născută în Canada a abandonat, spre dezamăgirea numerosului public aflat în tribunele terenului numărul 1 de la Wimbledon.

Debutantă pe tabloul principal al unui turneu de grand slam, Emma Răducanu (locul 338 WTA) a primit un wild card pentru a figura direct pe tabloul principal de la Wimbledon. La 18 ani și 8 luni, ea a devenit cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimile de finală ale turneului londonez în Era Open. Mai exact, din 1959 încoace, când Christine Truman (18 ani și 5 luni) a pierdut (3-6, 2-6) cu Yola Ramirez (Mexic).  

În urma calificării în „optimi”, Emma Răducanu va încasa 181.000 de lire sterline (211.000 de euro) şi va acumla 240 de puncte WTA, care o vor propulsa pe locul 175 WTA, cel mai bun din carieră. Până în această fază a turneului, ea le-a învins pe rusoaica Vitalia Diatcenko (150 WTA / 7-6/4, 6-0), pe jucătoarea cehă Marketa Vondrousova (42 WTA, finalistă la Roland Garros în 2019 / 6-2, 6-4) şi pe Sorana Cîrstea (45 WTA / 6-3, 7-5).

Pe de altă parte, Ajla Tomljanovic va juca pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de grand slam, fază în care va evolua împotriva compatrioatei sale Ashleigh Barty, liderul WTA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...