Într-o postare pe pagina de Facebook, gruparea bucureșteană a făcut anunțul: "Dinamo revine după un an de pauză în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume! Campioana României se află printre cele 16 formaţii acceptate în Champions League. 10 echipe au avut locul asigurat prin rankingul de ţară, iar şase au primit wild-card. Cele şase echipe invitate sunt: Meshkov Brest (Belarus), Montpellier HB (Franţa), Telekom Veszprem (Ungaria), Elverum Handball (Norvegia), DINAMO BUCUREŞTI (România). HC Motor (Ucraina). Dosarul înaintat de echipa noastră la EHF a fost unul <<beton>>. Au punctat în favoarea noastră facilităţile oraşului, susţinerea televiziunilor, performanţele din ultimii ani, managementul echipei şi potenţialul de marketing, dar şi SUPORTERII! Nu în ultimul rând, suntem convinşi că a contat enorm faptul că pe banca echipei noastre se va afla cel mai valoros antrenor din Europa, XAVIER PASCUAL! O reuşită uriaşă pentru care toţi merită felicitări!".
Meciurile din faza grupelor se vor desfășura între 15 septembrie 2021 și 10 martie 2022. În 30 martie va debuta faza eliminatorie cu partidele din optimile de finală. Sferturile de finală sunt programate în 11 și 19 mai 2022, iar turneul final (Final Four) în 18 și 19 iunie.
Neînvinsă în faza grupelor ediției 2019/2020 a Ligii Campionilor, CS Dinamo urma să înfrunte pe Paris Saint-Germain în optimile de finală. Meciurile nu s-au mai disputat în contextul pandemiei de COVID-19, formația franceză calificându-se fără joc în Final Four.
La feminin, România va fi reprezentată în principala competiție continentală doar de campioana en-titre, CSM București. Vicecampioana Minaur Baia Mare va evolua în EHF European League deşi ceruse un wild-card pentru Liga Campionilor. La ediția viitoare a competiției, în faza grupelor vor participa 16 echipe. Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat numele primelor 10 echipe care vor juca în grupe, direct: RK Podravka Vegeta Koprivnica (Croaţia), Odense Handbold (Danemarca), Brest Bretagne Handball (Franţa), FTC-Rail Cargo Hungaria şi Gyori Audi ETO KC (Ungaria), ZRK Buducnost Podgorica (Muntenegru), Vipers Kristiansand (Norvegia – deţinătoarea trofeului), CSM Bucureşti (România), ŢSKA Moscova (Rusia) și Borussia Dortmund (Germania). Alte 10 echipe au solicitat wild-card, dar numai şase dintre acestea au fost acceptate în grupe: Team Esbjerg (Danemarca), Metz Handball (Franţa), Rostov-Don (Rusia), RK Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), IK Savehof (Suedia) şi Kastamonu Belediyesi Gsk (Turcia). Celelalte patru solicitante de upgrade, SG BBM Bietigheim (Germania), Storhamar Handball Elite (Norvegia), CS Minaur Baia Mare (România) şi DHK Banik Most (Cehia) vor evolua în a doua competiţie europeană ca valoare, EHF European League. DHK Banik Most este echipa de rezervă în cazul în care Dortmund nu va plăti suma cu care a fost amendată pentru o neprezentare nejustificată în sezonul trecut din Liga Campionilor.
Cele 16 formații participante la Liga Campionilor vor fi repartizate în două grupe a câte opt echipe. În faza grupelor se va juca în sistemul „fiecare cu fiecare, tur și retur”. Astfel încât fiecare formație va disputa 14 partide. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica direct în sferturile de finală, iar ocupantele locurilor 3-6 din fiecare grupă vor disputa meciuri de baraj pentru calificarea în sferturile de finală. Câştigătoarele „sferturilor” vor participa la Final Four.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu