Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 5 mai 2020

OMNISPORT: Lista sporturilor individuale în care se reia pregătirea individuală

În cadrul unei conferințe de presă, Ministru al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe a anunțat că toate condiţiile privind reluarea antrenamentelor sportivilor profesionişti sunt cuprinse într-un ordin comun al ministerelor Sportului şi Sănătăţii.
În respectivul document se descrie felul în care se vor face primii paşi pentru repornirea activităţii sportive într-un cadru organizat în România. ”După 15 mai, după încetarea Stării de Urgenţă, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Pentru început se vor relaxa măsurile restrictive pentru sporturile individuale care se practică în aer liber şi pentru antrenamentele sportivilor profesionişti”. 
Lista sporturilor individuale în care se va putea relua pregătirea se numără alpinismul, atletismul, automobilismul, kaiac-canoe, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, karting, motociclismul, tenisul, tirul cu arcul, tirul sportiv, yachtingul.
Ministrul Stroe a subliniat că s-a propus o serie de ”măsuri generale, măsuri foarte uşor de înţeles, foarte uşor de aplicat, care vor trebui respectate după data de 15 mai şi care ţin de respectarea distanţei dintre persoane şi de respectarea unor măsuri de igienă”. 
De asemenea, s-a anunțat că săptămâna viitoare MTS va organiza o nouă conferinţă de presă în care se vor prezenta toate detaliile despre cum se vor pune în practică aceste măsuri şi cum se vor putea face aceste sporturi după data de 15 mai. ”Este doar faza întâi a unui traseu care va fi de lungă durată, la capătul căreia toate sporturile vor putea reveni la normal. Dar subliniez, epidemia este încă o realitate şi trebuie să ţinem cont de evoluţia ei. Vom evalua periodic unde ne aflăm şi dacă vom putea trece la următorul nivel, inclusiv la desfăşurarea de competiţii. Astăzi nu vorbim de reluarea competiţiilor, ci vom vorbi doar de faza de pregătire”, a precizat Ionuț Stroe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...