Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 1 mai 2020

CANOTAJ: În 15 mai, Elisabeta Lipă își va duce sportivii, înapoi, la Siliștea Snagovului

Preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă a declarat, pentru Agerpres, că intenționează ca, după 15 mai, când se vor relaxa restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19, să readucă loturile naţionale în cantonamentul de la Siliștea Snagovului.
Multipla campioană olimpică, mondială și europeană a afirmat că unii dintre sportivi au clacat psihic fiind influenţaţi de ştirile conform cărora criza va dura câțiva ani, existând chiar și riscul anulării Jocurilor Olimpice de la Tokyo. "Eu am de gând de pe 16-17 mai, de când se relaxează lucrurile şi lumea va începe să circule mai mult decât acum, cu măsurile de rigoare, să dăm drumul la treabă, pentru că deja este prea mult. Să aducem loturile înapoi la Snagov. Nu s-a pus praful la Snagov. Oamenii fac curăţenie, dezinfectează, totul e brici în aşteptarea noastră. (...) Îţi dai seama cum sunt sportivii ... Unii cedează. Spun că muncesc degeaba. Că aud toate tâmpeniile la televizor, că această 'corona' va dura ani de zile. E o nebunie. Sportivii au ajuns la saturaţie. Nu se ştie cât s-a pierdut? Păi ei au avut două săptămâni liber la întoarcerea din pregătire ca să nu piardă prea mult. Dar să stai două luni? Ce poţi să faci acasă?", a declarat cea mai valoroasă canotoare a lumii în secolul XX pentru agerpres.ro.
Lotul olimpic de canotaj s-a pregătit în Italia, pe ape calde, la începutul anului 2020. El a revenit în baza de la Siliștea Snagovului la sfârșitul lunii februarie, atunci când au apărut primele cazuri de Covid-19 în Peninsulă. Canotorii au fost trimiși acasă în momentul instituirii Stării de Urgență, la mijlocul lunii martie. În condițiile amânării Jocurilor Olimpice pentru la anul, pentru ei următoarea competiție importantă o reprezintă Campionatul European de seniori de la Poznan (Polonia), reprogramat între 9 și 11 octombrie. Tot la toamnă, între 16 și 23 august, ar urma să se desfășoare și  Campionatele Mondiale de seniori, juniori și U23, la Bled (Slovenia). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...