Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 2 mai 2020

RUGBY: Englezul Bill Beaumont a fost reales la șefia World Rugby

Dat favorit înaintea alegerilor, englezul Bill Beaumont (68 de ani) a fost reales în funcţia de preşedinte al World Rugby. Britanicul a primit 28 de voturi din partea membrilor Consiliului forului mondial, în timp ce contracandidatul său, argentinianul Agustin Pichot (45 de ani), a obținut 23. Vicepreşedinte a fost ales francezul Bernard Laporte.
Desfășurată on-line, operațiunea de votare a început în 27 aprilie și s-a încheiat în 30 aprilie. Inițial, s-a anunțat că numele celor aleși vor fi comunicate în 12 mai, atunci când își începe activitatea noul Consiliu  World Rugby. Cum operațiunea de vot s-a desfășurat fără probleme tehnice, s-a convenit ca anunțul să se facă astăzi, adică cu zece zile mai devreme. De altfel, votul a fost validat de către cabinetul elvețian PwC.
Fost jucător de linia a doua, internațional englez, dar și component al selecționatei Leilor Britanici și Irlandezi, Bill Beaumont  a condus forul de la Londra (Rugby Football Union / RFU) de la Londra între 2012 și 2016. Din această postură, a  activat ca vicepreședinte World Rugby, iar în 11 mai 2016 a fost ales șef al forului mondial. Englezul e socotit un conservator, care și-a bazat candidatura în special pe succesul înregistrat de Cupa Mondială din Japonia, de anul trecut. Conform procedurii, candidatura lui Beaumont a fost propusă de către Federația Franceză de Rugby și a avut sprijinul aceleia din Fiji.
De partea cealaltă, Agustin Pichot a fost internațional argentinian de rugby, evoluând ca mijlocaș de grămadă. În 11 mai 2016, a fost ales vicepreședinte al World Rugby. Supranumit ”Micul Napoleon”,
Pichot a fost propus de Federația Argentiniană de Rugby și are sprijinul celei din Australia, dar și al SudAmerica Rugby. În campania sa electorală, una extrem de dinamic, Pichot a mizat pe ideea transformării, modernizării rugby-ului, pe universalizarea acestui sport.   
Unic candidat pentru postul de vicepreședinte, francezul a fost propus de către Federația de la Londra cu sprijinul Federației Române de Rugby. Fost jucător și antrenor francez, președinte în exercițiu al Federației Franceze de Rugby, Bernard Laporte a obținut organizarea ediției din 2023 a Cupei Mondiale.  
N-au fost emoții nici pentru ocuparea celor șapte locuri în Comitetul Executiv al World Rugby, existând tot atâtea candidaturi după retragerea lui Ratu Vilikesa Bulewa Francis Kean (Fiji): Mark Alexander (Africa de Sud), Khaled Babbou (Tunisia), Bart Campbell (Noua Zeelandă), Gareth Davies (Țara Galilor), John Jeffrey (Scoția),  Bob Latham (SUA) et Brett Robinson (Australia).
Trebuie spus că la alegeri s-au exprimat 51 de voturi, repartiția lor fiind următoarea: câte 3 voturi pentru fiecare din cele 10 națiuni majore (Africa de Sud, Anglia, Argentina, Australia, Franța, Irlanda, Italia, Noua-Zeelandă, Scoția și Țara Galilor), câte 2 voturi pentru cele 6 asociații continentale (Africa, America de Nord, America de Sud, Asia, Europa, Oceania), câte 2 voturi pentu o federație națională (Japonia), câte 1 vot pentru 7 federații naționale (Canada, Fiji, Georgia, România, Samoa, SUA et Uruguay). 
România a participat pentru prima dată la operațiunea de alegere a președintelui World Rugby, ea fiind primită în Consiliul Mondial după ediția din 2015 a Cupei Mondiale. Federația noastră și-a mai exprimat votul la desemnarea gazdei ediției din 2023 a Rugby World Cup. Pentru țara noastră votul a fost exprimat de Alin Petrache, președintele FRR. Un alt român care a votat este Octavian Morariu, președintele Rugby Europe.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...